Najbolj brane novice v letu 2020

Za nami je zares nenavadno leto, ki je prineslo številne neverjetne zgodbe. Veselje in smeh, žalost in solze, vse smo doživeli. Predstavljamo vam 10 novic, ki ste jih bralci v minulem retu najraje prebrali.

10. Carapaz ne želi komentirati početja Movistarja

(vir: twitter)

Slovenski navdušenci kolesarstva smo na zadnji etapi Dirke po Španiji dihali zelo globoko. Richard Carapaz se je oddaljil od Primoža Rogliča in se močno zajedel v njegovo prednost. Slovenski as je nato uspel omejiti izgubo, pri tem pa sta mu nekoliko pomagala tudi člana Movistarja. Na potezo španskega moštva so po koncu dirke letele številne kritike, Carapaz pa je raje modro molčal.

9. Belgijci se jezijo na Rogliča, on odgovarja

(vir: twitter)

Po razočaranju na Dirki po Franciji, se je Primož Roglič hitro vrnil v soj žarometov. Na svetovnem prvenstvu v Imoli je v zaključku dirke sodeloval v lovu na pobeglega Juliana Alaphilippa, a zaradi utrujenosti prav veliko časa na čelu ni preživel. Belgijski mediji so se po dirki jezili na Slovenca, saj so bili mnenja, da bi moral bolj sodelovati in tako pomagati Woutu van Aertu do naslova svetovnega prvaka in mu na ta način vsaj nekoliko vrniti za pomoč, ki jo je s strani Belgijca dobil na Dirki po Franciji.  

8. Prezgodno veselje Alaphilippa skoraj stalo nove zmage

(vir: twitter)

Julian Alaphilippe je v letošnji sezoni sodeloval v številnih tesnih zaključkih dirk. Verjetno se še spomnite prezgodnjega dviga rok na Liege-Bastogne-Liege, kjer ga je naposled prehitel Primož Roglič. Francoz je neumnost ponovil tudi tri dni kasneje, a se tokrat na njegovo srečo ni opekel.

7. Dirka po Emiliji: Kolesar na spustu ostal brez zavor

(vir: twitter)

Simon Pellaud na Dirki po Emiliji ni igral pomembne vloge, a je na koncu dneva vseeno polnil strani številnih časnikov. Švicar je namreč na enem izmed spustov ostal brez obeh zavor in končal na tleh. Na srečo jo je odnesel le z nekaj praskami, kosti pa so ostale cele.

6. Pogačar trenira in podira rekorde

(vir: twitter)

Tadej Pogačar je bil izjemno pripravljen že pred prihodom na Dirko po Francijo. V času prekinitve sezone je zavzeto treniral preko celotne Slovenije in popravil številne rekorde posameznih vzponov. Mnogi Strava odseki so še vedno »v lasti« Pogija, med drugim tudi vzpon na Krvavec.

5. Z nahrbtnikom na ramah brez težav sledil Uranu

(vir: twitter)

Iz Kolumbije je prišel morda celo najbolj zanimiv kolesarski posnetek letos. Rigobertu Uranu se je na enem izmed treningov priključil naključni kolesar. Ta je v navadnih oblačilih in z nahrbtnikom na ramenih brez težav sledi tempu Urana in si kasneje prislužil tudi pohvale kolumbijskega zvezdnika.

4. 15 kolesarskih filmov vrednih ogleda

(vir: twitter)

Pandemija koronavirusa nam je prinesla veliko časa v domačem okolju, ki smo ga mnogi izkoriščali za oglede raznoraznih filmov. Ob odsotnosti kolesarskih dirk smo se večkrat zatekli h kolesarskim filmom in tako vsaj malo zapolnili vrzel, ki jo je prenesla prekinitev sezone.

3. Ekipam poškodovanih kolesarjev prekipelo: »UCI-ju ne zaupamo več«

(vir: twitter)

Ena bolj perečih tem letošnje sezone je bila zagotovo varnost kolesarjev. Padci Fabia Jakobsena, Remca Evenepoela in Stevena Kruijswijka so le nekateri, ki so izpostavili nevarnosti, ki prežijo na kolesarje. Žal so bile številne poškodbe posledica neustrezne trase oziroma organizacije dirke. Ekipe so zato ostro napadle UCI in zahtevale zunanjo službo za pregled varnosti trase.

2. Primož Roglič postavil drugi najboljši čas na prelaz Madone

(vir: twitter)

Podobno kot Tadej Pogačar je tudi Primož Roglič med prekinitvijo sezone kazal odlično pripravljenost. Na »dvorišču« svojega domovanja v Monaku je redno postavljal izredne čase, najbolj pa nas je navdušil z drugim najhitrejšim časom na prelaz Madone v bližini Nice.

1. Jumbo-Visma in Bianchi končujeta skupno zgodbo

(vir: twitter)

Kolesa znamke Bianchi so zaradi uspehov Primoža Rogliča številnim Slovencem močno prirasla k srcu. Ob novici, da bo Roglič presedlal na drugo znamko, ste našo spletno stran obiskali najbolj množično in na njen našli tudi informacijo o kolesu, ki ga bo slovenski as vozil v letu 2021.

Vsem bralcem, ki ste nas spremljali v preteklem letu, se zahvaljujemo z dna srca in vas hkrati vabimo, da se nam na potovanju skozi kolesarski svet pridružite tudi v prihajajočem letu. Vsem skupaj v novem letu želimo čim več lepih in varnih kilometrov na kolesu!

4Endurance
Prejšnji članekBodo kolesarji v novi sezoni postavljeni pred veliko dilemo?
Naslednji članekMitchelton-Scott bo v novi sezoni znan kot Team BikeExchange