Jumbo-Visma in Bianchi končujeta skupno zgodbo

Po poročanju zanesljivega nizozemskega časnika Wielerflits naj bi Jumbo-Visma v naslednji sezoni zamenjala opremljevalca koles. Dosedanjo znamko Bianchi naj bi izpodrinil kanadski Cervelo.

Leta 2014 je ekipa Belkin, danes Jumbo-Visma, presedlala z Gianta na Bianchi. Tradicionalno turkizna kolesa so ekipi prinesla mnoge uspehe. Nizozemska ekipa je v tem času namreč osvojila številne etapne zmage na Dirki po Franciji, nekaj prestižnih etapnih dirk in nazadnje še skupno zmago na Vuelti.

Cervelo trenutno opremlja ekipo Sunweba, s katero so začeli sodelovati pred lansko sezono. Čeprav v svetu kolesarstva ni običajno, da en opremljevalec opremlja dve ekipi (letos sicer Specialized opremlja tako Boro-hansgrohe kot Deceuninck-QuickStep), pa bomo v prihodnjem letu videli prav to. Cervelo naj bi ostal povezan z ekipo Sunweba, kar pomeni, da bosta njihova kolesa vozili kar dve ekipi najvišjega ranga.

Slovenci imamo s turkiznim kolesom posebno vez. V zadnjih letih nas je na njem razveseljeval Primož Roglič. Pri italijanskem proizvajalcu so slovenskemu asu na okvirju naredili prav posebno poslikavo. Na vrhu zgornje cevi se kaže slovenski grb, ob strani pa okvir krasi orel, ki predstavlja spomin na Rogličeva smučarsko skakalna leta.

Roglič ima na svojem kolesu prav posebno poslikavo. vir: Twitter
Prejšnji članekRoglič na Touru brez pomoči Laurensa De Plusa
Naslednji članekOdhaja De Plus, prihaja Oomen