Dirka po Emiliji: Kolesar na spustu ostal brez zavor

Dirka po Emiliji, ki jo je dobil Aleksandr Vlasov je minila brez večjih posebnosti. Vsaj tako je sprva izgledalo. Nekaj ur po koncu enodnevne dirke se je na Twitterju oglasil Simon Pellaud, član Androni Giacattoli-Sidermeca. Švicar je objavil sliko poškodovanega obraza, ki je posledica okvare zavor na enem izmed spustov.

Simon Pellaud se je na Giru dell’Emilia spuščal z enega izmed vzponov, ko je ostal brez zavor. Okvarjene disk zavore so naenkrat prenehale delovati in Švicar je bil obsojen na padec. Na koncu jo je odnesel zelo dobro, le z opraskanim obrazom in zlomljenim zobom, medtem ko so vse kosti ostale cele.

Za zdaj še ni jasno, zakaj je do okvare prišlo. Pellaud pravi, da pojasnila, zakaj je ostal brez zavor nima ter da dvomi, da ga bo sploh kdaj dobil. Kot je zapisal na Twitterju, se mu je uresničil kolesarjev največji strah – ob spustu ostati brez zavor.

»Nič ni zlomljeno (razen zob ali dva), a sem doživel največji strah svoje kariere. Kolesarjeva največja fobija? Ostati brez zavor na spustu. Disk zavore so odlične, razen kadar ne zavirajo!« je Pellaud zapisal ob sliki poškodovanega obraza.

Mnenja, ali so boljše disk ali navadne zavore bodo še nekaj časa deljena. Cestno kolesarski svet se vse bolj nagiba k diskom, ki počasi prevzemajo večinski delež. Tudi na profesionalni ravni se ekipe vse bolj zatekajo k disk zavoram, saj so veliko bolj zanesljive v vseh vremenskih razmerah.

Na okvaro Pellaudovih zavor je potrebno gledati kot na izjemo, ne kot na pravilo. Okvare zavor so se namreč dogajale že pred vstopom diskov v profesionalni svet in se bodo žal dogajale še naprej.

Prejšnji članekMitchelton-Scott s pomembnim podaljšanjem pogodbe
Naslednji članekURADNO: Luka Mezgec debitira na Dirki po Franciji