Carapaz ne želi komentirati početja Movistarja

Ob včerajšnjem napadu Richarda Carapaza je marsikateremu Slovencu zastal dih, saj je Ekvadorec v manj kot kilometru prepolovil prednost Primoža Rogliča. Slovenski as je uspel omejiti izgubo, tudi ob pomoči Movistarjevega dvojca Marca Solerja in Enrica Masa, kar je razburilo kolesarsko javnost.

»Po lanski sezoni jih je zapustil, zato sedaj raje vidijo, da zmaga Roglič«, »tako hinavskega dirkanja že dolgo nisem videl« in podobne komentarje smo lahko prebrali na družbenih omrežjih po včerajšnji odločilni 17. etapi. Seveda letijo na dirkanje Movistarja, ki je pripomoglo k Rogličevemu branjenju vodstva.

Primož Roglič je po napadu Carapaza hitro zaostal dvajset sekund, a nato uspel zaostanek zadržati in se naposled veseliti skupne zmage. Odkrito je potrebno priznati, da sta Enric Mas in Marc Soler pripomogla k lovljenju Carapaza in na ta način pomagala Slovencu.

Roglič je po etapi povedal, da je vedel, da v kolikor bo nadaljeval v svojem tempu, da bo prednost zadostovala za skupno zmago. Drugačen pogled na situacijo ima Carapaz, a javno Movistarjeve vožnje ne želi kritizirati.

»Vsak kolesar ima svoje cilje, jaz sem imel svoje. Zato nimam komentarja,« je na vprašanje, kaj si misli o vožnji španskega moštva odgovoril ekvadorski kolesar. Novinar je nadaljeval z vprašanjem, ali meni, da bi lahko osvojil Vuelto, če bi bil Roglič v zadnjih kilometrih bolj osamljen. Carapaz je bil kratek: »ne vem. Morda. Kar se je zgodilo, se je zgodilo. Sprijaznil se bom z drugim mestom in užitkom, ki sem ga občutil ob današnjem dirkanju. Tudi drugo mesto je dober rezultat

Nekateri kolesarski navdušenci so po etapi stopili v bran Movistarju. Poudarili so, da je Enric Mas napadal četrto mesto, ki ga je pred 17. etapo držal Dan Martin. Irec je včeraj v zadnjih kilometrih popustil in Mas je želel nabrati minuto in 41 sekund prednosti, kar bi mu prineslo »leseno medaljo«.

Pri lovu na sekunde mu je pomagal tudi Soler, delo obeh pa je s pridom izkoristil Roglič in tako našel nekaj pomoči. Vsak ima o vožnji španskega moštva svoje mnenje, pravega namena pa verjetno ne bomo nikoli vedeli. Enricu Masu sicer na koncu ni uspelo pridobiti dovolj časa, da bi prišel do četrtega mesta. Dirko bo zaključil na skupnem petem mestu in tako izenačil uspeh z letošnje Dirke po Franciji.

Prejšnji članekV infarktni končnici Roglič postal zmagovalec Vuelte
Naslednji članekMadrid Challenge še drugo leto zapored pripadel Lisi Brennauer