Pogačar trenira in podira rekorde

Po dolgih tednih karantene, tako pri nas kot v Združenih arabskih emiratih, je Tadej Pogačar v zadnjem času zopet začel z zunanjimi treningi. Redno napada znamenite slovenske vzpone ter kaže izjemno formo v katero prihaja. Praktično na vsakem izmed zadnjih treningov je na Stravi podrl rekord enega izmed vzponov.

Mesec maj je začel z dobrih 100 kilometrov dolgo turo po Gorenjski. Z domačega Klanca pri Komendi se je odpravil proti edinemu vzponu dneva – Ambrož pod Krvavcem. Eden težjih vzponov v Sloveniji Pogačarju večjih preglavic ni povzročal. Z njim je opravil zastrašujoče hitro, potreboval je le nekaj več kot 25 minut in s tem podrl dosedanji rekord Primoža Rogliča.

Podatki vzpona do Ambroža pod Krvavcem.

Tri dni kasneje je član UAE Emiratesov v statistiko dodal novih 144 kilometrov. Tokrat se je mudil na severovzhodu Slovenije, natančneje v okolici Slovenske Bistrice. Po dobrih 50 kilometrih ogrevanja se je podal na Padeški Vrh in podrl rekord Strave, po spustu pa se spopadel še z vzponom do vasi Kebelj.

Vzpona, katerega najboljši čas drži prav ‘Pogi’, se je lotil nekoliko bolj rezervirano, a svojo formo dokazal že 22 kilometrov kasneje, ko je za konec treninga podrl še drugi rekord dneva, tokrat je trgal asfalt s ceste na vzponu proti Šmartnem na Pohorju. Dobrih petnajst minut, kolikor je potreboval za vzpon, je razvijal povprečno moč 418W.

Tretji majski trening se je odvil okoli vzpona iz Koroške vasi na Roglo. Gre za 15-kilometrski odsek, na katerem se cestišče dvigne za skoraj 1000 višinskih metrov. Štoparica Pogačarja se je ustavila pri 47 minutah in 9 sekundah, kar je skoraj 10 minut hitreje od drugega najboljšega časa.

Podatki vzpona na Roglo.

Dan je zaključil s popravkom lastnega rekorda do Šmartnega na Pohorju, klanec je premagal v 14 minutah in 50 sekundah.

Tudi »Passo di Nace« v škofjeloškem hribovju je v maju dobil nov najboljši čas. Vzpon do Naceta pod Lubnikom ni med bolj znanimi v Sloveniji, vseeno pa je zelo priljubljen med lokalnimi kolesarji. Na sončno popoldne lahko na njem srečate številne kolesarje, tudi naše profesionalce. Pogačar je 7,43 kilometra dolg vzpon premagal v dobrih 17 minutah.

Podatki vzpona na Naceta.

Pogačar je bil aktiven tudi včeraj, tokrat je zopet raziskoval Gorenjsko. Iz Komende se je odpeljal do Tržiča od tam pa se povzpel na Ljubelj. Tokrat mu rekorda ni uspelo podreti, je pa vseeno postavil sedmi najboljši čas.

Pogačarjev glavni cilj sezone je dirka po Franciji, ki se bo začela 29. avgusta. Član UAE Emiratesov bo torej v prihodnjih mesecih začel z resnimi pripravami in stopnjevanjem forme, zaenkrat pa se še ne ve, ali bo imel možnost višinskih priprav v tujini.

Prejšnji članekFroome pogleduje proti novi ekipi
Naslednji članekThomas opozarja na nevarnost zadnjega tedna Toura