Nizozemsko prekletstvo se nadaljuje: Organizator med treningom s kolesa potisnil Anno van der Breggen

Nizozemski kolesarji so iz dneva v dan deležni nove doze nesreče. Zadnja v vrsti nesrečnikov je Anna van der Breggen, ki jo je med treningom kronometra s kolesa potisnil eden izmed funkcionarjev ob stezi.

Aktualno svetovno prvakinjo Anno van der Breggen jutri čaka olimpijska preizkušnja v vožnji na čas, kjer se uvršča v najožji krog favoritinj za naslov prvakinje. Danes se je v družbi Annemiek van Vleuten, ki bo poleg nje zastopala nizozemske barve, odpravila na ogled proge in krajši trening, a še pred začetkom se je vse skupaj zalomilo.

Ob prihodu na dirkališče Fuji je bila Van der Breggenova potisnjena s kolesa s strani enega izmed funkcionarjev na dirkališču. Po poročanju očividcev naj bi ta svetovno prvakinjo zamešal za naključnega obiskovalca, ki mu je skušal preprečiti vstop na dirkališče.

Anna van der Breggen je zaradi kontakta padla, a na srečo se je vse dogajalo pri nizki hitrosti, zato posledice niso hude. Jutri bo tako lahko normalno nastopila in upala na zlato medaljo.

Posameznik, ki je zakuhal zmedo, se je obema nizozemskima kolesarkama nemudoma opravičil.

Posledice zmede je na Twitter profilu objavil japonski trener Kyosuke Takei. V videu posnetku je videti, da so se na mestu dogodka ustavili številni uradni avtomobili kot tudi kolesarji sami. Takei se je v opisu opravičeval v imenu organizatorja, čeprav sam ničesar ni kriv.

»Oprostite … Vse se je ustavilo zaradi napake organizatorja. V nemiru so varnostniki Anni grozili in jo prevrnili,« je zapisal Takei.

Za Nizozemske kolesarje je to že četrti neprijeten dogodek na teh olimpijskih igrah. Vse skupaj se je začelo s pomanjkanjem informacij Annemiek van Vleuten, ki je ostala brez zlate medalje, komunikacijski šum je z dirke v bolnišnico poslal Mathieuja van der Poela, Niek Kimmann pa je na treningu pred BMX preizkušnjo trčil z neprevidnim sodnikom.  

Prejšnji članekMathieu van der Poel jo je odnesel brez poškodb
Naslednji članekPrimož Roglič na kronometru v boj s tekmeci in samim seboj