Nizozemski BMX kolesar na olimpijskem treningu trčil s sodnikom na progi

Nizozemski kolesarji vseh disciplin na letošnji olimpijadi nimajo sreče. Nedelja je minila v znamenju zmede na ženski cestni preizkušnji, ponedeljek pa je bil nesrečen za Mathieuja van der Poela in Nieka Kimmanna.

Niek Kimmann je nizozemski BMX kolesar, ki se bo v boj za odličja podal v četrtek. Tekmovalci so v ponedeljek popoldne po lokalnem času na stezi opravljali enega zadnjih treningov pred velikim dogodkom.

Sprva je vse teklo gladko, kolesarji so se spoznavali s progo, tudi Kimmann je uspešno premagoval grbine in zavoje. A njegov trening se je kmalu zasukal v povsem drugo smer, saj je trčil v neprevidnega sodnika, ki je prečkal stezo.

Nizozemec je po zavoju prišel na ravnino in se spopadel z grbinami. Prvi sklop je preskočil, jih nato nekaj prevozil, spet skočil, zadnjo grbino pred nekaj ravnine pa zopet prevozil. Zaradi razgibanega terena pa je prepozno opazil, da je preko ravnine ravno tedaj skušal steči sodnik in usoda obeh je bila zapisana.

Sodnik je stopil na stezo v trenutku, ko sta proti njemu vozila kar dva kolesarja. Težko bi si torej izbral slabši trenutek za nespametno potezo, kar je kmalu spoznal tudi sam. Ko je videl, da se proti njemu vozita kolesarja, je skušal svoj položaj rešiti, a v splošni paniki, ki ga je zajela prav veliko ni uspel storiti.

Kimmann je v sodnika trčil z veliko silo in ga takoj »položil« na tla. Tudi Nizozemec je padel, a se kmalu pobral in stekel do sodnika, da preveri, če je z njim vse v redu. V kakšnem stanju je delivec pravice še ni znano, Kimmann pa je na družabnih omrežjih razkril, da ima otečeno koleno, a upa, da se do četrtka uspešno pozdravi.

»To se je zgodilo danes. Zaletel sem se v sodnika, ki je skušal prečiti drugo ravnino. Upam, da je sodnik v redu. Moje koleno je otečeno, a bom storil vse, da bom pripravljen na četrtek. Hvala vsem za sporočila, veliko mi pomenijo,« je zapisal ob videu, ki prikazuje nenavadno nesrečo.

Prejšnji članekMathieu van der Poel za padec krivi »nenapovedano« odstranitev klančine
Naslednji članekMathieu van der Poel jo je odnesel brez poškodb