Sonny Colbrelli bo pri Bahrain Victorious opravljal vlogo ambasadorja

Po žalostnem koncu kariere, v katerega so ga prisilile težave s srcem, bo Sonny Colbrelli še naprej povezan s kolesarstvom. Pri Bahrain Victorious so mu vsaj do leta 2024 zagotovili vlogo ambasadorja.

 Sonny Colbrelli je kazal najboljše predstave v karieri, ko ga je izdalo srce. Po zmagi na evropskem prvenstvu in spomeniku Pariz-Roubaix je imel pred seboj visoke cilje, a nato je na Dirki po Kataloniji doživel zastoj srca in kolesarstvo je v trenutku postalo nepomembno.

Na dirke se ni več nikoli vrnil, kljub temu, da so mu zdravniki vgradili srčni spodbujevalnik. A italijanski zakoni prepovedujejo kakršnokoli udeležbo športnih tekmovanj posameznikom s srčnim spodbujevalnikom, Colbrelli pa ni želel zaprositi za drugo državljanstvo.

Italijanski kolesar je zdravje postavil na prvo mesto in sklenil, da predčasno konča kariero in poskrbi, da bo z družino in otroki preživel še dolgo časa.

Colbrelli bo ostal povezan z ekipo Bahrian Victorious. (vir: twitter)

Kljub temu pa kolesarstvu še ne bo rekel nasvidenje. Čeprav ne bo več dirkal, pa bo ostal član Bahrain Victoriousa. V ekipi bo opravljal tehnično in ambasadorsko vlogo.

Z nami bo ostal do leta 2024, saj smo prepričani, da lahko veliko pripomore,” je pojasnil direktor moštva Milan Eržen.

“Upali smo, da se bo lahko vrnil na dirke, a zdravje je na prvem mestu in sprejel je pravo odločitev. Ekipa Bahrain je bila ustanovljena leta 2017 in Sonny je bil z nami od začetka. Po Vincenzu Nibaliju je bil drugi kolesar, ki smo si ga zares želeli v moštvu.”

“Sonny bo ambasador, promoviral bo ekipo in naše ostale sponzorje. Prepričani smo, da lahko z nami deli tudi bogate izkušnje, predvsem na klasikah. Decembra bomo imeli pripravljalni tabor v Španiji in morda se nam bo pridružil tudi tam, nato pa bo sodeloval pri ogledih, ki jih izvajamo v severni Evropi.”

Sonny Colbrelli bo tako še naprej pomemben član ekipe, ki je bila v zadnjih letih močno slovensko obarvana. To se bo v sezoni 2023 spremenilo, saj bosta v moštvu le še dva slovenska kolesarja – Matej Mohorič in Matevž Govekar. Svoje talente sta namreč drugam odnesla Jan Tratnik (Jumbo-Visma) in Domen Novak (UAE Emirates).

Prejšnji članekTadej Pogačar v decembru še na kriterij v Madrid
Naslednji članekMoštvo SD Worx ostalo brez številnih cestnih in kronometrskih koles