Uradno: Domen Novak se seli v UAE Emirates!

Domen Novak, 27-letni kolesar iz Dolenje Vasi, bo prihodnje leto vozil za ekipo UAE Emirates. Do konca letošnje sezone bo vozil za Bahrain Victorious, ekipo, kateri je zvest vse od njenih začetkov leta 2017.

Novak je bivši državni prvak v cestni vožnji, letos pa je bil drugi na eni najtežjih etap Dirke po Italiji. Na Dirki po Sloveniji je letos zaostal le za bodočima ekipnima kolegoma, Tadejem Pogačarjem in Rafalom Majko. Mauro Gianetti, direktor ekipe UAE Emirates, je navdušen nad napredkom, ki ga je Domen prikazal v šestih letih v World Touru.

Domen bo tako postal pomočnik Tadeju Pogačarju.

Tadej Pogačar bo tako ob sebi imel dva slovenska pomočnika, čeprav Jan Polanc še nima uradne pogodbe za naslednje leto. Za moštvo UAE Emirates je to že tretji prestop v tem tednu, Novaku sta se pridružila tudi Tim Wellens in Felix Grossschartner. Če bo v ekipi ostal tudi Jan Polanc, bo v ekipi UAE Emirates več slovenskih kolesarjev, kot v ekipi Bahrain Victorious, saj tam ostajata le Matevž Govekar in Matej Mohorič. Jan Tratnik naj bi se preselil v Jumbo Visma, a uradne potrditve z obeh strani še ni bilo.

Jan Tratnik in Novak, ki je bil leta 2019 tudi državni prvak.

Domen Novak, za katerim je najuspešnješa sezona doslej, se sedaj osredotoča na nedeljsko evropsko prvenstvo v Nemčiji, kjer pa bo Dolenjec pomočnik Luki Mezgecu. Domnu v novi ekipi želimo sreče in dobrih rezultatov.

Prejšnji članekEgan Bernal že blizu forme, ki ga je krasila pred poškodbo
Naslednji članekRemco Evenepoel: “Tadej Pogačar je še vedno najboljši kolesar na svetu”