Jan Tratnik tudi uradno v Jumbo Vismo

Brez dvoma najbolj simpatičen slovenski kolesar, Idrijčan Jan Tratnik, bo od prihodnje sezone član ene najboljših ekip na svetu, v ekipi Jumbo Visma se bo pridružil Primožu Rogliču.

Tratnik je za ekipo Bahrain Victorious vozil od sezone 2019. V teh letih je osvojil svoje največje uspehe. Zmaga z Dirke po Italiji je njegov največji uspeh, takrat se je ekipa imenovala Bahrain McLaren. V rdečem dresu je osvojil tudi svojo prvo World Tour zmago, ki jo je osvojil v prologu na Dirki po Romandiji.

Tratnikova zmaga na Giru

Letos je za njim ena najboljših sezon, čeprav je na Dirki po Italiji končal že v prvih etapah. Nastopil je na svoji drugi Dirki po Franciji, kjer ni bil v najboljši formi, a vseeno se je izkazal kot dober pomočnik. Izvrstno je Syuk dirkal na spomladanskih klasikah. Ob zmagi ekipnega kolega Mateja Mohoriča je na klasiki Milano Sanremo osvojil deveto mesto, deveti je bil tudi na belgijski dirki Dwars door Vlaanderen. Dvanajsti je bil tudi na eni najtežjih dirk na svetu, na Dirki po Flandriji. Tam se je predvsem izkazal z napadom, kjer je zaostal tudi Mathieu Van der Poel, kasnejši zmagovalec.

V prihodnji sezoni bo Tratnik eden pomembnejših kolesarjev v ekipi, definitivno bo ključni pomočnik tako na klasikah, kjer bo ekipa stavila na Wouta van Aerta, Cristopha Laporta in Dylana van Baarleja, kot na etapnih dirkah, kjer bodo imeli črno-rumeni Jonasa Vinegaarda, Primoža Rogliča, Seppa Kussa, od prihodnje sezone naprej pa tudi Wilca Keldermana.

Polega Tratnika sta za ekipo podpisala tudi Madžar Attila Valter, ki spada med večje talente na kolesarski sceni, ter Thomasa Gloaga, ki se je ekipi že pridružil prvega avgusta.

Prejšnji članekKolesarski svet žaluje za Sulejem Kangangijem
Naslednji članekDirka po Španiji: Štartni časi vožnje na čas 10. etape