Sindrom Toura se seli tudi na Giro Donne: Marianne Vos odhaja zaradi priprave na olimpijske igre

Marianne Vos je v sedmi etapi Gira Donne dosegla svojo 30. etapno zmago, rekordne znamke pa letos ne bo več izboljšala. Oznanila je, da predčasno zapušča dirko, saj se želi pripraviti na prihajajoče olimpijske igre.

Dva dni pred koncem največje ženske dirke, se iz glavnine poslavlja ena največjih zvezdnic. Marianne Vos (Jumbo-Visma) je na dirki opravila svoje, podpisala se je pod dve etapni zmagi, sedaj pa ima v mislih že nadaljnje cilje.

Nizozemka bi lahko novo etapno zmago napadala na zadnji etapi, kjer se v cilju ponovno pričakuje šprint, a odločila se je, da priložnost prepusti tekmicam, sama pa se odpravi proti Tokiu. Za enako potezo se je odločila tudi njena moštvena kolegica Julie Van de Velde (Jumbo-Visma).

»Marianne Vos in Julie Van de Velde zapuščata Giro d’Italia Donne in se bosta osredotočili na olimpijske igre v Tokiu,« so pojasnili v moštvu Jumbo-Visme.

»Obe sta doživeli lepo Dirko po Italiji z dvojno zmago Marianne in še dvema mestoma na stopničkah. Dirko zapuščata s težkim srcem, a hkrati se obe kolesarki želita optimalno pripraviti na olimpijado.«

Marianne Vos je letos svoj izkupiček zmag dvignila na trideset. (vir: twitter)

Marianne Vos bo v Tokiu del izjemno močne nizozemske ekipe, ki si je zlato okoli vratu nadela že na zadnjih dveh olimpijadah. Tokrat bodo poleg Vosove uspeh lovile še svetovna prvakinja Anna van der Breggen, serijska zmagovalka Annemiek van Vleuten in aktualna zmagovalka dirke La Course Demi Vollering. Glede na moč ekipe bi bilo vse drugo kot zlata medalja velik neuspeh.

Predhoden odhod z dirke zaradi priprave na olimpijske igre vidimo tudi na Dirki po Franciji. Po prvem tednu dirkanja je v slovo pomahal Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), svoj odhod je napovedal tudi Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo), še nekaj kolesarjev pa je z nastopi zaključilo brez podanega razloga, a jih lahko pričakujemo v Tokiu.  

Prejšnji članekAshleigh Moolman-Pasio na italijansko-slovenski meji do uspeha kariere
Naslednji članekPogačar: »Morda si le domišljam, da so vsi utrujeni, saj sem nekoliko utrujen tudi jaz«