Mathieu van der Poel v misli na olimpijado zapušča Dirko po Franciji

Mathieu van der Poel je v včerajšnji etapi predal rumeno majico, ki jo je na ramenih nosil sedem dni. Z etapno zmago pod pasom je sklenil, da na Dirki po Franciji nima več ambicij, zato danes ni štartal in se bo posvetil pripravi na olimpijske igre.

Že od samega začetka dirke je bilo jasno, da Mathieu van der Poel ne bo pripeljal v Pariz. Želja po olimpijski medalji v gorskem kolesarstvu je namreč večja kot želja po lovljenju etapnih zmag na Touru.

Nespoštljivo do rumene majice bi bilo, da bi Nizozemec odstopil v času, ko je njen lastnik, zato je počakal, da jo preda po naravni poti. Sedaj ko jo je izgubil, pa je čas za lov na nove cilje. Iz tabora Alpecin-Fenixa so na družabnih omrežjih sporočili pričakovano novico, ki so jo sami označili za zelo težko.

»Hvala za vsa prijazna sporočila in podporo Mathieuju van der Poelu v naši težki odločitvi, da ga izpustimo z Dirke po Franciji. Sodelovanje na olimpijskih igrah so njegove sanje že od začetka kolesarske kariere. Pojdi po medaljo, Mathieu!«

Mathieu van der Poel bo v Tokiu napadal zlato v gorskem kolesarstvu, kjer bo glavni favorit. Na cestnem kolesu ga ne bomo videli, trasa je zanj pretežka in mesta bo prepustil ostalim rojakom.

Tour je danes tako izgubil dva zvezdnika. Poleg Van der Poela se na štartu dirke ni pojavil niti Primož Roglič, ki ga pesti poškodba. Z ekipo so sklenili, da nadaljevanje nima smisla.

Prejšnji članekPogačar: »Nisem ubil Dirke po Franciji, do cilja je še daleč«
Naslednji članekPogačar še povečuje prednost pred zasledovalci, etapo osvojil O’Connor