Vincenzo Nibali napovedal svoj predčasni odhod s Toura

Vincenzo Nibali je na intervjuju s sedmo silo, ki ga kolesarji opravljajo med prostim dnevom, razkril svoje načrte za nadaljevanje dirke. To namerava zapustiti ob drugem prostem dnevu in se posvetiti pripravam na olimpijske igre v Tokiu.

Italijanski veteran Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo) si je letos za glavni cilj sezone postavil olimpijske igre. V nogah že ima Dirko po Italiji, sprva je celo nameraval izpustiti Tour, a se ga je naposled le udeležil. Že pred dirko je napovedoval, da ne bo prišel do Pariza, sedaj pa je razkril podroben načrt.

Nibali bo na dirki ostal še šest etap, na katerih bo lovil dnevne uspehe, v ponedeljek, ko je na sporedu drugi prosti dan pa bo dirki pomahal v slovo in odšel na priprave. Prvi teden je bil zanj naporen, uvodi v etapo so bili peklenski in kljub nekaterim poskusom napada na etape, je ostal brez odmevnega rezultata. To bo skušal popraviti v naslednjih dneh.

»Odpeljali smo devet etap z zelo visokim povprečjem. Bilo je devet napetih in težkih dni. V primerjavi s preteklimi izvedbami so bile tokrat otvoritvene ure s povprečno hitrostjo 51 km/h,« je dejal Morski pes.

»Začenja se drugi del Toura. To bo zelo pomemben teden zame, želim dirkati na svojem najboljšem nivoju,« je povedal Nibali, ki si je že označil etape, primerne zanj. »Sreda je dan z dvema vzponoma na Mont Ventoux, enega največjih vzponov na Touru. To bi mi lahko zelo odgovarjalo. A tam bo, podobno kot jaz, skušalo napasti še veliko drugih kolesarjev.« Poleg etape na Mont Ventouxu si je Italijan označil še obe gorski etapi v Pirenejih, ki karavano čakata prihodnji konec tedna.

Nekaj besed je 36-letnik namenil tudi komentarju o dogodkih na dirki. Priznal je, da ga ne preseneča premoč Tadeja Pogačarja, saj je le-to dokazoval že na uvodu v sezono.

»Videl sem ga na Tirreno-Adriaticu in Liege-Bastogne-Liegu, zato sem pričakoval, da bo močen. To me ne preseneča. Ko vidi, da je ostal brez pomočnikov, napade sam. Je predstavnik nove generacije, ničesar se ne boji.«

»Pogačar sam je zelo močen in lahko nadzoruje dirko, a mora biti pozoren na napade in pasti ostalih ekip, kot tudi pobegov od daleč, ki bi ga lahko spravili v težave. A do sedaj ni imel nobenih problemov,« je še dodal.

Prejšnji članekANKETA: Kaj vam bo ostalo v spominu po podaljšanem prvem tednu dirkanja?
Naslednji članekKdo je iz nagradnega sklada do sedaj prejel največ denarja?