Roglič prejel 83 od 90 točk, Pogačar zasedel drugo mesto

Včeraj je postalo jasno, da je Primož Roglič prejemnik Zlatega kolesa za letošnjo sezono. Danes so pri podeljevalcu nagrade Velo Magazinu, razkrili več podrobnosti o točkovanju.

Le štirje ga niso videli kot najboljšega

Primož Roglič je slavil zelo prepričljivo. Največje možno število točk je bilo 90, Roglič pa jih je prejel kar 83. Le štirje novinarji ga niso uvrstili na prvo mesto. Za kar 14 svetovnih novinarjev je bil torej Kisovčan nesporna številka ena. Tudi za našega predstavnika Igorja Tominca ki je na prvi dve mesti postavil Rogliča in Tadeja Pogačarja, sledili pa so jima Julian Alaphilippe, Wout van Aert in Anna van der Breggen.

Slovensko prevlado z drugim mestom potrdil Pogačar

Tadej Pogačar je bil zaradi zmage na najprestižnejši dirki sezone eden glavnih konkurentov Rogliča za osvojitev Zlatega kolesa. Na koncu je vseeno moral priznati premoč starejšemu kolegu.

Tadej Pogačar je torej zasedel drugo mesto, novinarji so mu podelili 57 točk. Štiri manj je prejel izjemni Belgijec Wout van Aert, četrti pa je bil Julian Alaphilippe (43 točk).

Tadej Pogačar je bil glavni konkurent Primoža Rogliča. (vir: twitter)

Najvišje uvrščena ženska predstavnica je bila dvakratna svetovna prvakinja Anna van der Breggen, ki je zasedla peto mesto. Podelili so ji 22 točk.

Roglič najbolj vesel spomenika

Danes je Roglič sprejel nagrado s strani francoskih medijev in obenem opravil krajši intervju o minuli sezoni. V njem je še enkrat poudaril, da je zelo vesel nagrade, ki so jo v preteklosti prejemala največja imena svetovnega kolesarstva.

»Znano je, da sem postal ljubitelj kolesarstva šele pred kratkim in da nisem odraščal s tem športom. A vse od prvega nagrajenca Miguela Induraina do Juliana Alaphilippa so na lestvici sama velika imena kolesarstva. Zelo sem vesel nagrade.«

Zlato kolo je za Rogliča potrdilo, da je kljub vsem težavam v letošnji sezoni, za njim zelo dobro leto. Izmed dosežkov je najbolj ponosen na zmago Liege-Bastogne-Liege, saj na največjih enodnevnih dirkah do sedaj ni bil v ospredju.

»Moje drugo največje zadovoljstvo v letu 2020 je dejstvo, da sem na seznam zmag dodal veliko enodnevno dirko,« je povedal 31-letnik.

V letu 2021 po zmago na Touru

Na kratko je beseda nanesla tudi o prihajajoči sezoni. Roglič je brez oklevanja potrdil, da se odpravlja na Dirko po Franciji, kjer bo skušal dokončati letošnjo zgodbo.

»V karieri mi še manjka končna zmaga na Touru, zato bom hitro ponovno poskusil srečo,« je bil jasen Roglič.

Prejšnji članekRod Ellingworth zapušča Bahrain-McLaren
Naslednji članekTadej Pogačar sezono 2021 začenja na Majorki