Zlato kolo pripadlo Primožu Rogliču

Točno ob 11. uri je francoski časnik L’Equipe razglasil prejemnika nagrade »Zlato kolo«. To je prvič v zgodovini postal Slovenec Primož Roglič.

Po lanskoletnem tretjem mestu je v letošnjem letu Roglič storil še korak naprej in si prvič priborili najprestižnejšo nagrado v svetu kolesarstva. Izjemna sezona, ki jo ima za seboj, ni puščala veliko dvoma, kdo je glavni kandidat za zmago. Praktično celoten kolesarski svet se je strinjal, da je bil Kisovčan letos najboljši.

»Pregledal sem seznam preteklih zmagovalcev, zares gre za imenitno nagrado,« je prve vtise strnil najboljši kolesar na svetovni lestvici. »Priložnost bi rad izkoristil za zahvalo vsem ljudem, ki so glasovali zame. Vem, da so sodelovali novinarji z vsega sveta, zato sem še toliko bolj vesel

Poleg Rogliča je danes slavil tudi lanski zmagovalec Julian Alaphilippe. Francoz je domov odnesel nagrado za najboljšega francoskega kolesarja. Član Deceuninck-Quick Stepa je bil med prvimi, ki so čestitali našemu asu.

»Primož Roglič si zagotovo zasluži nagrado. Lani sem imel jaz izjemno sezono. Letos je edino logično, da je nagrado prejel on

Primož Roglič je tako postavil piko na i celotni sezoni. Ta je bila prežeta z grenko-sladkimi trenutki, a ko se ozremo preko rezultatov, lahko vidimo, da je za Kisovčanom zares izjemna sezona. Skupna zmaga na Vuelti, drugo mesto na Touru in spomenik Liege-Bastogne-Liege so le največji uspehi kratke, a nepozabne sezone slovenskega asa.

Prejšnji članekFabio Aru našel novo World Tour moštvo
Naslednji članekRod Ellingworth zapušča Bahrain-McLaren