Roglič po drugo majico državnega prvaka

V nedeljo je na sporedu še drugo dejanje državnega prvenstva. Med Gorjami in Pokljuko se bo odvila dirka na čas. Majico aktualnega prvaka brani Tadej Pogačar.

Gorskega kronometra za državno prvenstvo nismo videli že nekaj let. Tudi letos ga ne bi, če bi se leto odvilo po načrtih. A se ni. Maraton Franja, v sklopu katerega je zadnja leta potekalo DP v vožnji na čas, je bil prestavljen in Kolesarska zveza Slovenije je iskala novo rešitev. Našla jo je na 15,7 kilometra dolgi trasi med Spodnjimi Gorjami in Rudnim poljem na Pokljuki.

Gre za izrazito gorski kronometer, katerega povprečni naklon znaša 7 %. Strmejša bo prva polovica proge, v drugem delu, ko kolesarji pridejo na Pokljuko, pa se bo cesta nekoliko zravnala, a se bo še vedno rahlo vzpenjala.

Profil trase državnega prvenstva v vožnji na čas. vir: KZS

Vse skupaj se bo začelo ob 12. uri s štartom članov. Kolesarji se bodo na pot podajali v razmiku ene minute. Na štartu bo 23 kolesarjev članske kategorije in 22 kolesarjev, ki spadajo v kategorijo U23.

Roglič po dvojno krono

Pretekli teden si je Primož Roglič privozil prvi naslov državnega prvaka na cestni dirki. V nedeljo bo skušal telemark izvesti tudi na kronometrskem odru za zmagovalce. Naš najboljši kolesar je sicer državni prvak v kronometru že postal, najboljši je bil leta 2016.

Tako kot na cestni dirki bosta tudi na dirki na čas ena izmed glavnih favoritov Primož Roglič in Tadej Pogačar. A računati gre tudi na Jana Tratnika, ki je v preteklosti že dokazal, da je odličen kronometrist. Na dober dan bo upal tudi Jani Brajkovič, ki pri 36. letih še ni rekel zadnje.

Na štartu okrnjena zasedba

Če smo preteklo nedeljo v Cerkljah videli vse najboljše kolesarje Slovenije, pa bodo dirko na čas nekateri izpustili. Matej Mohorič je z ekipo Bahrain McLarena že odpotoval v Francijo, kjer si ogleduje trase letošnje Dirke po Franciji. Dirko bo izpustil tudi Luka Mezgec. Oba kolesarja resnih možnosti za zmago ne bi imela.

Prejšnji članekJan Polanc na Tour skupaj s Pogačarjem
Naslednji članekASO želi premik Toura 2021