Roglič v zadnjih metrih opravil s Pogačarjem

Primož Roglič je prvič v karieri postal slovenski državni prvak. Po treh urah in pol kolesarjenja je na ciljnem vzponu do Ambroža pod Krvavcem pokazal, da je tudi po prekinitvi sezone v vrhunski formi.

Takoj po vstopu na zaključni vzpon smo gledalci lahko videli dolgo pričakovan dvoboj Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja. Bolje ga je otvoril prvi, ki je prvi napadel, se odpeljal nekaj metrov naprej, a je Pogačar naposled uspel priključiti.

Sledilo je obdobje taktiziranja. Kolesarja sta pazila en na drugega in postalo je jasno, da se bo o naslovu državnega prvaka odločalo na ciljni ravnini. Tam je 100 metrov pred koncem, ko se je cesta nekoliko poravnala, zopet napadel Roglič. Tokrat Pogačar ni uspel držati tempa Kisovčana, ki je ciljno črto prečkal z 10 sekundami prednosti.

Večino dneva je bežala četverica kolesarjev. vir: Twitter

Večji del dneva je v begu preživela četverica kolesarjev. Jan Tratnik, Žiga Horvat, Matic Grošelj in Nik Čemažar so si pripeljali že tri minute prednosti, a je glavnina v ozadju ves čas brez težav nadzirala razliko. Bližje kot je bil zaključni vzpon, bolj je kopnela prednost. Na vzpon je preživela dvojica ubežnikov vstopila s 40 sekundami prednosti.

Jasno je bilo, da bomo gledalci dobili željen dvoboj Rogliča in Pogačarja. Dvojici sta nekaj časa uspela slediti še Jani Brajkovič in Matej Mohorič, po pospeševanju Rogliča pa je tempu uspel slediti le Pogačar. Z zmago v zaključnem šprintu si je Roglič privozil prvi naslov državnega prvaka in tako na prestolu nadomestil Domna Novaka. Tretje mesto si je privozil Matej Mohorič.

Prejšnji članekČas je za državno prvenstvo
Naslednji članekFroome zatrdil, da na Tour odhaja z Ineosom