Primož Roglič odhaja na Dirko po Italiji

Jumbo-Visma je potrdila, da bo Primož Roglič v sezoni 2023 napadal rožnato majico Dirke po Italiji. Za Slovenca bo to že tretji nastop na italijanski pentlji v karieri.

Jumbo-Visma je danes opravila predstavitev ekipe za novo sezono, v sklopu katere je tudi razkrila načrte svojih glavnih zvezdnikov.

Mednje zagotovo sodi tudi Primož Roglič, ki pa ga na predstavitvi ekipe ni bilo. Po besedah športnega direktorja Merijna Zeemana se je moral tik pred zdajci vrniti v Slovenijo zaradi družinskih obveznosti.

Kljub temu pa smo lahko izvedeli, katera dirka bo predstavljala glavni cilj Rogličeve prihajajoče sezone. Po štirih letih bo znova lovil rožnato majico Dirke po Italiji.

Trasa Dirke po Italiji je Slovencu pisana na kožo. Na voljo bo namreč imel kar 70 kilometrov kronometra, vključno z zaključno gorsko vožnjo na čas na Višarje.

V zadnjih tednih je Roglič sicer poudarjal, da ne ve, ali bo lahko do Gira ustrezno pripravljen, saj zaradi operacije rame še ne trenira 100-odstotno. A očitno so v ekipi ocenili, da bo do 6. maja, ko se dirka začne, lahko pripravljen.

S potrditvijo nastopa na Dirki po Italiji je verjetno že jasno, da Rogliča v letu 2023 ne bomo spremljali na Dirki po Franciji. Tam bo glavna vloga pripadla aktualnemu zmagovalcu Jonasu Vingegaardu, kateremu bo podrejena celotna ekipa.

Prejšnji članekUvodne etape Dirke po Franciji 2024 prvič v zgodovini pripadle Italiji
Naslednji članekPrimož Roglič: “To je dirka, ki jo imam rad, a je še nisem osvojil”