Primož Roglič se spogleduje z nastopom na Dirki po Franciji

Primož Roglič se v novo sezono podaja z določeno mero skrivnosti. Ne ve, kako bo ta potekala, niti kje bo dirkal, vse je namreč odvisno od zdravja rame. Ta še vedno potrebuje nekaj časa za okrevanje, zaradi česar je nastop na Dirki po Franciji bolj realen od nastopa na Dirki po Italiji.

Za Primožem Rogličem je ena težjih sezon v karieri. Nastopil je na dveh Grand Tourih in oba zaradi padca predčasno zapustil. Padca nista pustila le psiholoških posledic, pač pa tudi zelo resne fizične poškodbe, predvsem rame.

Operacija poškodovane rame je že za Rogličem, a okrevanje še ni končano. Prav zaradi tega Roglič še ne zna napovedovati, kako se bo odvila prihajajoča sezona in na katerih dirkah bo nastopil.

Glejte, verjetno ne bom ujel Toura Down Under. Sem pa precej prepričan, da bom marca lahko nastopil na prvih dirkah. Tudi v preteklih letih sem šele takrat začel tekmovati. Vse je odvisno od poteka rehabilitacije,” je v pogovoru za Wielerflits povedal Primož Roglič.

Glavno vprašanje, ki zanima ves kolesarski svet, je, ali bo slovenski as nastopil na Dirki po Franciji ali Dirki po Italiji. Slednja mu je po profilu trase bolj pisana na kožo, a boji se, da bo na sporedu prezgodaj, da bi lahko nanjo pripotoval ustrezno pripravljen.

“Želim si ponovno nastopiti na Giru. Bo to v letu 2023? Najprej se moram stoodstotno pozdraviti. Šele potem lahko določim svoje cilje.”

“Bojim se, da bo Giro v prihodnji sezoni prišel prehitro. Odvisno bo od tega, koliko časa bom potreboval, preden bom lahko vozil ‘na polno’. Meseci kar letijo mimo. Zato se sprašujem, ali lahko nastopim na Giru na visokem nivoju ali je pametneje si vzeti čas in se optimalno pripraviti na Dirko po Franciji.”

Roglič je že začel s treningi, a trenutno so ti prilagojeni zdravstvenemu stanju rame. (vir: twitter)

Pri 33 letih Primož Roglič še zdaleč ne namerava obupati nad uspehom na Dirki po Franciji. V svojo vitrino želi postaviti rumeno majico, a najprej si želi le priti do cilja.

“Jasno je, da moja naloga na Touru še ni dokončana. Prihodnost bo povedala, kaj je še mogoče. Zagotovo si želim povratka na Dirko po Franciji. Moja prva naloga bo ponovno priti do Pariza. Po razočaranjih zadnjih dveh let se moram vrniti k osnovam in izpolniti prvi cilj.”

“Prihodnja izvedba bo posebna, saj bo Jonas nosil številko 1 in mi, Jumbo-Visma, bomo branili naslov. Rad bi bil tam.”

V zadnjih letih je v karavani zavladala menjava generacije. Dirke so začeli osvajati mlajši kolesarji, kar pa Rogliča ne skrbi. Prepričan je, da jim lahko konkurira brez težav, saj ima v sebi goriva za še nekaj let dirkanja na najvišji ravni.

“Ne gre se za rezultat, ampak za trud, ki ga pokažeš. Zagotovo lahko dirkam na najvišji ravni še naslednja štiri leta. Valverde, Nibali … to so kolesarji, ki so dosegali uspehe tudi na stara leta. Zakaj ne bi mogel tega storiti tudi jaz?”

Primož Roglič se trenutno z ekipo mudi na pripravljenem taboru v Španiji. Tam bo ekipa začrtala prve smernice nove sezone in ob koncu leta bo verjetno že precej bolj jasno, kje bo v prihodnji sezoni nastopil Primož Roglič.

Prejšnji članekTadej Pogačar: “Če bi odločal jaz, bi na Giru že nastopil”
Naslednji članekTour Down Under se po dveh letih vrača z zvezdniško zasedbo