Prezgodnje veselje Carini Schrempf odneslo uspeh kariere

Dekleta se v teh dneh borijo na Dirki po Romandiji, kjer se je v petek odvila prva etapa. Na pragu zmage je bila Carina Schrempf, ki pa je v zadnjem metru ostala brez zmage in največjega uspeha v karieri.

Mnogokrat smo že videli, kako je kolesar ali kolesarka ujeta tik pred ciljno črto. Občutek dobro pozna tudi Jan Tratnik, medtem ko je bil Primož Roglič pred leti na drugi strani in je zmago ‘ukradel’ tik pred ciljno črto.

Tokrat je grenkobo poraza okusila Carina Schrempf. Avstrijska državna prvakinja je bila v zaključku etapa izjemno aktivna in se podala v napad že 12 kilometrov pred ciljem, a jo je glavnina skupaj s Kasio Niewiadomo kmalu ujela.

Avstrijka se ni dala in je 2,7 kilometra pred ciljem znova napadla. Tokrat je bil napad uspešnejši in v zadnje metre se je pripeljala pred podivjano glavnino.

Vse je kazalo na to, da bo članica Fenix-Deceunincka uspela priti do velikega uspeha, a tik pred ciljno črto ji je zmago odnesla Sofia Bertizzolo. Italijanka je možnost za uspeh dobila tudi zaradi tega, ker je Schrempf tik pred ciljno črto spustila krmilo in dvignila roki.

Prezgodnje veselje je tako Avstrijko stalo velike zmage, čeprav je v cilju poudarjala, da se pred ciljem ni veselila uspeha, pač pa je spoznala, da je tekmica hitrejša in je v razočaranju spustila krmilo.

Kaj je res, ocenite sami.

Prejšnji članekAlberto Dainese uspešno mimo padca in do velike zmage
Naslednji članekSepp Kuss preživel še zadnji ključni dan in pred nedeljsko parado potrdil skupno zmago