Mednarodno športno sodišče zavrnilo pritožbo Naira Quintane

Nairo Quintana ostaja brez rezultata na letošnji Dirki po Franciji. Mednarodno športno sodišče je namreč zavrnilo njegovo pritožbo na diskvalifikacijo zaradi dveh pozitivnih vzorcev krvi na prepovedano protibolečinsko sredstvo Tramadol.

Mednarodno sodišče za športno arbitražo (CAS) je razsodilo in zavrnilo pritožbo Naira Quintane. Kolumbijec, ki je letos odvozil eno boljših Dirk po Franciji v zadnjih letih in končal na šestem mestu, je tako še naprej uradno diskvalificiran z dirke.

Mednarodna kolesarska zveza je Quintano po koncu dirke diskvalificirala in mu odvzela vse rezultate, saj je njegov vzorec krvi po 7. in 11. etapi vseboval prepovedano protibolečinsko sredstvo Tramadol.

Kolumbijec je takoj zanikal svojo krivdo in iskal pravico na sodišču. Po nekaj mesecih postopka je Kolumbijec izgubil primer in odločitev Mednarodne kolesarske zveze je obveljala.

Športno arbitražno sodišče je danes podalo odločitev v arbitražnem postopku med kolumbijskim kolesarjem Nairom Quintano in Mednarodno kolesarsko zvezo (UCI),” se glasi začetek izjave CAS.

Quintana je 1. oktobra prekinil pogodbo z Arkeo-Samsic. (vir: twitter)

“Odbor je prepričan, da so znanstveni dokazi dokazali, da so vzorci Naira Quintane vsebovali Tramadol in njegova dva metabolita. Na podlagi tega je odbor sklenil, da mora izpodbijana odločba ostati v veljavi, in zavrnil pritožbo,” se je še glasila razsodba.

Kolumbijec tako ostaja brez rezultata z Dirke po Franciji in s črno piko v karieri. Ta je še precej bolj nevšečna zaradi dejstva, da je pred kratkim prekinil pogodbo z Arkeo-Samsic in trenutno nima ekipe za leto 2023.

Ob prekinitvi pogodbe je sicer zatrjeval, da prihodnost ni vprašljiva in bo javnost kmalu seznanjena z njegovo naslednjo potezo. Mesec dni kasneje o prihodnosti Kolumbijca ne vemo nič, predvidevamo pa lahko, da so mnoga moštva čakala na razsodbo dopinškega primera. In slednja lahko moštva odvrne od podpisa pogodbe z 32-letnikom.

Prejšnji članekJay Vine nadaljuje kolesarske sanje, postal je novi član UAE Emirates
Naslednji članekTadej Pogačar in Primož Roglič bosta letos še dirkala