Nairo Quintana diskvalificiran z Dirke po Franciji!

Nairo Quintana (Arkea Samsic) je izgubil šesto mesto z Dirke po Franciji, ki ga je dosegel mesec dni nazaj. UCI mu je črtal tako mesto v skupni razvrtitvi, kot tudi vse etapne rezultate, razlog pa je tramadol, protibolečinsko sredstvo, ki so ga našli v posušenem vzorcu njegove krvi.

Tramadol so našli v dveh vzorcih krvi, na cilju etap na La Super Planche des Belles Filles in Col du Granon, kjer je bil kolumbijec drugi. Jemanje tega sredstva pa vseeno ni doping, kar pomeni, da bo Quintana lahko brez težav nastopil na Dirki po Španiji.

Najbolj pa bode v oči dejstvo, da tramadol kolesarju sploh ne izboljša predstave, temveč ti jo celo poslabša. Po jemanju naj bi oseba doživela stranske učinke, kot so omotica in zaspanost. Quintana ima deset dni časa, da se pritoži na športno razsodišče v Lozani.

Kolumbijski kolesar tako verjetno sploh ni kriv, saj mu je to sredstvo pripisala ekipa, oziroma njen zdravnik. Sicer mu šesto mesto z Dirke po Franciji ne predstavlja največjega rezultata v karieri, pa je to eden večjih uspehov ekipe Arkéa Samsic. Verjetno se bo Nairo pritožil na razsodišče v Lozani, kljub temu, da ima pred tretjo tritedensko dirko leta druge skrbi.

Prejšnji članekStefan Bissegger novi evropski prvak, Tratnik na 13. mestu
Naslednji članekLotto Soudal z odnosom do mladega talenta pljunil samemu sebi v skledo