Nairo Quintana naznanil presenetljiv odhod iz Arkee-Samsic

Le dober mesec dni po podaljšanju pogodbe z Arkeo-Samsic, je Nairo Quintana naznanil da zapušča francosko ekipo. Kolumbijec je novico sporočil preko svojih družbenih omrežij.

Nairo Quintana je bil prvi zvezdnik francoske ekipe Arkea-Samsic. Pridružil se ji je leta 2020 in s tem presenetil marsikoga, saj se je preselil v nižji nivo tekmovanja. Zadal si je cilj, da moštvo pripelje med World Tour ekipe, kar mu bo ob koncu leta uspelo, saj bo Arkea-Samsic precej gotovo dobila World Tour licenco.

Quintana pa sadov svojega dela ne bo mogel požeti. Ekipo namreč zapušča predčasno, o novem moštvu pa bo javnost obvestil v kratkem.

Želim vas obvestiti, da v naslednji sezoni ne bom vozil z Arkeo-Samsic, kot je bilo to objavljeno 16. avgusta,” je v videoposnetku na družbenih omrežjih povedal Quintana.

“Še naprej bom kolesaril in kmalu bo podal komentar o svoji prihodnosti. Še naprej želim kazati, kakšen kolesar sem, iz česa sem narejen in kaj lahko dosežem.”

Quintana je v zadnjih mesecih imel kar nekaj težav. Po dobri Dirki po Franciji, ki jo je končal na 6. mestu, mu je bil rezultat odvzet. Diskvalifikacija z dirke je bila posledica pozitivnega testa na tramadol, protibolečinsko sredstvo, ki je v kolesarstvu prepovedano.

Quintana je Dirko po Franciji končal na 6. mestu, kar je njegova najboljša uvrstitev po letu 2016. (vir: twitter)

Kolumbijec je po diskvalifikaciji začel sodno bitko z Mednarodno kolesarsko zvezo, ki še vedno poteka. Zaradi nerešenega položaja je kasneje izpustil tudi Dirko po Španiji, saj se želel posvetiti branjenju svojega imena.

Ekipa mu je pri sodni bitki stala ob strani, za kar se ji je Quintana tudi zahvalil. Hkrati pa je moštvu in vsem članom ekipe hvaležen za tri leta, ki jih je preživel v rdečem dresu.

“Želim se zahvaliti ekipi za te tri sezone, v kateri smo odpeljali mnogo dirk. Nekaj sem jih zmagal in nekaj izgubil.”

“Ekipi sem uspel prenesti vse svoje izkušnje. Uspel sem nabrati točke, ki bodo ekipo ponesle v World Tour, in s tem izpolnil obljubo, zaradi katere so me zaposlili.”

Quintana je svojo zadnjo dirko v dresu Arkee-Samsic že odpeljal, saj zaradi zdravstvenih težav letos ne bo več dirkal. V treh letih z ekipo je tako nabral enajst zmag, pri čemer je najodmevnejša tista s sedme etape dirke Pariz-Nica pred dvema letoma.

Prejšnji članekMatej Mohorič zopet blizu, a na mokri cesti ni uspel z napadom
Naslednji članekTadej Pogačar moral priznati premoč izjemnemu Enricu Masu