Matej Mohorič obljubil zvestobo Bahrain Victoriousu

Iz tabora Bahrain Victorious so sporočili, da je Matej Mohorič sklenil novo pogodbo. Ta ga z ekipo veže nadaljnja tri leta, izteče se mu ob koncu sezone 2025.

Bahrain Victorious bo tudi v prihodnji sezoni močno slovensko zaznamovana. Sicer iz moštva odhajata kar dva slovenska kolesarja – Jan Tratnik in Domen Novak -, s čimer se bo njihova kvota prepolovila, a poleg številnega slovenskega osebja v moštvu ostajata še dva kolesarja.

Matej Mohorič je namreč sklenil novo pogodbo z ekipo in tako ekipi, s katero sodeluje že vse od leta 2018, obljubil še vsaj tri leta zvestobe. Nova pogodba se mu izteče leta 2025, ko bo dopolnil 30 let.

Ponosno oznanjam, da ostajam z Bahrain Victorious vse do leta 2025,” je novico o podaljšanju sodelovanja sporočil zmagovalec dirke Milano-San Remo.

Član svetovne serije že devet let

Mohorič je del svetovne serije že vse od leta 2014, ko ga je iz kranjske Save v svoje vrste zvabila zasedba Cannondala. Kasneje je se je preselil k Lampre-Meridi, današnjim UAE Emiratesom, kjer je ostal dve leti.

Leta 2018 je z njim pogodbo podpisala Bahrain Merida, kjer je Slovenec dokončno našel svoje mesto pod soncem. V času pri bahrajnski ekipi se je razvil v enega najboljših kolesarjev sveta in izpolnil visoka pričakovanja, ki so jih kolesarski navdušenci imeli od njega vse od osvojitve naslova mladinskega svetovnega prvaka.

V letu 2021 je dokončno dokazal iz kakšnega testa je. Odvozil je z naskokom najuspešnejšo sezono v karieri, v kateri je prišel do štirih zmag, med katerimi izstopata dve etapi na Dirki po Franciji. Uspehi so se odražali tudi na svetovni lestvici, kjer je prvič v karieri prišel v najboljšo peterico.

Letošnja sezona je za Mohoriča nekoliko težja. Začela se je sicer zelo dobro, z zmago na Milano-San Remu, v nadaljevanju pa so ga pestile zdravstvene težave, zaradi katerih ni dosegal nivoja, ki bi si ga želel.

Med Dirko po Franciji se je boril s Covidom-19, zaradi česar je bil na dirki precej neopazen. Kasneje je razkril, da se je okužil tudi z mononukleozo, ki mu je uničila večji del poletne sezone. Posledično bo tudi izpustil svetovno prvenstvo, kjer je imel prvotno velike načrte.

Prejšnji članekZgodovinsko: Vatikan na svetovno prvenstvo pošilja svojega predstavnika
Naslednji članekAdam Yates na radarju UAE Emiratesov