Jay Vine nadaljuje kolesarske sanje, postal je novi član UAE Emirates

Jay Vine si je pri 26. letih zagotovil prestop kariere. Nekoliko presenetljivo je predčasno prekinil pogodbo z Alpecin-Deceuninckom in sklenil dogovor z UAE Emirates.

Še v začetku tedna je Jay Vine zanikal govorice, da bo menjal klubske barve in zatrjeval, da bo tudi v prihodnje nastopal v dresu Alpecin-Deceunincka. Dobrih 48 ur kasneje je pristavil svoj podpis na dno pogodbe, ki ga za dve leti veže z ekipo UAE Emirates.

Avstralec je imel aktivno pogodbo z belgijsko ekipo, a se je odločil, da jo predčasno prekine in sklene (verjetno precej bolj donosen) dogovor z UAE Emirates. Z Arabci je sklenil dvoletno pogodbo.

“Zelo sem vesel, da se bom pridružil ekipi UAE Emirates. Z njihovo močno kombinacijo kolesarjev in izkušnjami v dirkanju na skupnem seštevku je bil to naslednji logični korak v moji karieri,” je povedal veseli Avstralec.

“Zelo sem hvaležen za priložnosti, ki mi jih je dal Alpecin, in za to, da so mi pomagali najti svoje mesto v glavnini. Motiviran sem za novo sezono z UAE in se veselim, da bom izpolnil svoje cilje za skupni seštevek, medtem ko bom nekaterim fantom pomagal doseči cilje.”

Z dvema etapnima zmagama na Dirki po Španiji je dokončno potrdil svojo kakovost. (vir: twitter)

Jay Vine je v profesionalno karavano prišel šele lani, ko je kot zmagovalec Zwift akademije prejel enoletno pogodbo z Alpecin-Deceuninckom. V eni sezoni je pokazal dovolj, da si je prislužil podaljšanje sodelovanja, kar se je belgijski ekipi kmalu obrestovalo.

V sezoni 2022 je Vine eksplodiral. Po nekaterih dobrih rezultatih v začetku sezone je najboljše predstave prihranil za veliki oder. Na Dirki po Španiji je nato dokončno dokazal, česa je zmožen. Podpisal se je pod dve etapni zmagi in bil na dobri poti k osvojitvi majice najboljšega hribolazca, a je moral dirko žal predčasno zapustiti.

V dobrih dveh tednih dirkanja v Španiji se je dokazal svetovni javnosti in prišel na radar večine ekip. Naposled je bitko zanj dobila zasedba UAE Emirates, ki že nekaj let močno krepi ekipo za tritedenske dirke. Vine zagotovo predstavlja enega ključnih koščkov sestavljanke na poti Tadeja Pogačarja do ponovne osvojitve rumene majice.

Prejšnji članekV hišni preiskavi direktorja Jumba našli ‘tone gotovine’
Naslednji članekMednarodno športno sodišče zavrnilo pritožbo Naira Quintane