Jan Polanc na Tour skupaj s Pogačarjem

Matxin Joxean Fernandez, direktor ekipe UAE Emirates, je potrdil osmerico kolesarjev, ki bodo potovali na Dirko po Franciji. Predhodno objavljeni peterici kolesarjev se bodo pridružili Marco Marcato, Sven Erik Bystrom in Jan Polanc.

Jan Polanc je svoj nastop na Touru napovedoval že med prekinitvijo sezone, a uradne potrditve s strani takrat še ni imel. Kot je povedal sam, se bo v Francijo odpravil v vlogi pomočnika Tadeja Pogačarja.

Ekipa UAE Emiratov bo na Tour poslala mešano ekipo šprinterjev in hribolazcev. Kot glavni kapetan ekipe bo v Franciji vozil Fabio Aru, a Tadej Pogačar si lahko z dobrimi nastopi izbori dodatno pomoč v ekipi. Na šprinterskih etapah bo arabska ekipa računala na Alexandra Kristoffa.

Osmerico, ki bo vozila na Touru, bodo sestavljali Fabio Aru, Tadej Pogačar, Jan Polanc, Davide Formolo, David De la Cruz, Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrom in Marco Marcato.

Pogačar je prihodnost

Matxin se je ob objavi ekipe obregnil tudi ob Tadeja Pogačarja. Slovenca vidi kot prihodnost kolesarstva, okoli katerega bodo gradili svojo ekipo.

»On in Evenepoel sta prihodnost. Tadej je kolesar, ki vsak dan postaja močnejši in je edinstven na svetu. Ima neverjetno sposobnost regeneracije in odlično glavo. Ima pa deške noge, tu je torej še veliko prostora za napredek. Spoštuje vse, vključno z osebjem. Kot človek ima prave vrednote.«

Matxin Pogačarja smatra za enega največjih talentov kolesarstva. vir: Twitter

Ineos je premagljiv

Veliki »sovražnik« vseh ekip je v zadnjih letih britanski Ineos. Ekipa je v zadnjih osmih izvedbah Toura slavila kar sedemkrat, zato je njen skalp še toliko bolj vreden. Matxin verjame, da je Ineos letos premagljiv, saj tako ranljiv še ni bil.

»Letos so verjetno najšibkejši, kar so bili v zadnjih letih. Nisem čarovnik, a jasno je, da z vsemi izjavami v zadnjem času vsak išče svoj prostor pod soncem. Froome je zmagal štirikrat in zahteva spoštovanje, Bernal je lanski zmagovalec in zahteva spoštovanje. Thomas je zmagal in bil lani drugi.«

Prejšnji članekEveresting na Nizozemskem? Zakaj pa ne!
Naslednji članekRoglič po drugo majico državnega prvaka