UAE Emirati razkrili razpored kolesarjev za grand toure

Nadaljevanje sezone se nevzdržno bliža in ekipe ponovno sestavljajo razpored dirk svojih kolesarjev. Arabska ekipa, za katero vozita Tadej Pogačar in Jan Polanc, je izbor glavnih kolesarjev za vse tritedenske dirke objavila ta teden.

Slovenci z največ zanimanja pogledujemo proti izboru kolesarjev za Dirko po Franciji. Na njej bo nastopal naš mladi as Tadej Pogačar, ki pa bo mesto kapetana delil oziroma celo odstopil Fabiu Aruju.

Kaj to pomeni za Pogačarjev naskok na vrh? Čeprav na prvi pogled deluje, da je Pogačar izgubil mesto vodilnega moža ekipe, pa je dejstvo, da bo ob mladeniču s Klanca pri Komendi vozil Fabio Aru zelo pozitivno. Glavni namen tega je namreč, da je pritisk na Tadeju manjši, saj bodo morali nasprotniki paziti dva člana ekipe in se tako ne bodo mogli osredotočati le na Pogačarja.

Letošnji glavni cilj Pogačarja bo Dirka po Franciji. vir: twitter

Javna skrivnost je, da se bodo pri ekipi glede na položaj po prvem tednu dirkanja odločili, kdo bo kolesar, ki ga bodo podprli z vsemi silami. V kolikor bo to Pogačar, bo imel ob sebi v Aruju odličnega pomočnika, če pa bo vloga kapetana pripadla Aruju, bo Pogačar verjetno, na kateri izmed etap dobil možnost za napad na etapno zmago.

Razpored kolesarjev

Tour de France: Fabio Aru (Ita), Tadej Pogačar (Slo), Davide Formolo (Ita), David De la Cruz (Esp), Alexander Kristoff (Nor)

Giro d’Italia: Fernando Gaviria (Col), Maximiliano Richeze (Arg), Sebastian Molano (Col), Brandon McNulty (USA), Joe Dombrowski (USA), Valerio Conti (Ita), Diego Ulissi (Ita)

Vuelta España: David De la Cruz (Esp), Davide Formolo (Ita), Fabio Aru (Ita), Jasper Philipsen (Bel), Rui Costa (Por)

Mesta pomočnikov še na voljo

Ekipe za tritedenske dirke še niso povsem oblikovane. Na vsako se lahko odpravi osem kolesarjev, najbližje polni kapaciteti je ekipa za Dirko po Italiji, kjer je prostor za le še enega kolesarja. Nekaj več možnosti imajo nerazporejeni člani ekipe za mesto na Touru in Vuelti, kjer je prostora za še tri pomočnike.

Če ste med razporedom kolesarjev iskali Jana Polanca, ga niste našli. 28-letnik še ni določen za nobenega izmed treh grand tourov, a kot je sam dejal v enem izmed intervjujev, računa, da se bo podal na Tour. Tam naj bi bil prvi pomočnik Tadeja Pogačarja.

Prejšnji članekDirka po Lombardiji že avgusta, premik doživela tudi klasika Milano – San Remo
Naslednji članekStrava dodaja ‘lokalne legende’