Virusna slika na Vuelti a Burgos se slabša

Prvo večjo dirko po ponovnem zagonu smo kolesarski navdušenci pričakali z velikim navdušenjem. Včeraj je potekala prva etapa Vuelte a Burgos, ki je sicer minila brez večjih zapletov, a zgodba se je začela zapletati po tem, ko so kolesarji prišli v cilj. Koronavirus namreč kolesarje izločuje z dirke kot po tekočem traku.

Israel Start-Up Nation prvi zabeležil okužbo

Že na predvečer prve etape je Israel Start-Up Nation z dirke izločil Omerja Goldsteina, ki je bil pozitiven na COVID-19. Naslednje jutro je dirko zapustil še eden izmed izraelske ekipe. Alex Dowsett je namreč prišel v stik z okuženim Goldsteinom.

Po prvi etapi so bili v pelotonu na potezo Israel Start-Up Nationa mešani odzivi. Kolesar moštva Deceuninck-Quick Step Yves Lampaert je bil poln hvale, da je ekipa dobro rešila neugodno situacijo, medtem ko so bili pri Movistarju nekoliko manj zadovoljni.

Pri Movistarju zahtevajo umik celotne ekipe Israel Stat-UP Nationa. vir: twitter

Špansko moštvo je, po poročanju belgijskih medijev, športnemu direktorju Israel Start-Up Nationa naročilo, naj z dirke umakne celotno ekipo, saj je nevarnost za širjenje virusa prevelika. V kolikor bi se okužba razširila med kolesarji, bi bil lahko ogrožen preostanek sezone.

Izraelci so željo Movistarja že zavrnili, saj so celotno ekipo včeraj testirali, testi vseh pa so bili negativni.

Kolesarje domov pošiljajo tudi UAE Emirati

Pred današnjo drugo etapo dirke so svoje vrste zredčili tudi pri UAE Emiratih. Dirko so, zaradi suma na okužbo, morali zapustiti trije kolesarji. Domov so odpotovali Sebastian Molano, Cristan Munoz in Camilo Ardila.

UAE Emirati na drugi etapi nastopajo le s štirimi kolesarji. vir: twitter

Pri omenjeni trojici okužbe še niso potrdili, a so vsi trije prišli v stik z osebo, ki je bila pozitivna za novi virus. Kdo je ta oseba zaenkrat javno še ni znano.

»Trije kolumbijski kolesarji so bili v soboto v stiku z okuženo osebo. Po protokolu ekipe in mednarodne kolesarske zveze so bili kolesarji izolirani in poslani domov, danes pa bodo ponovno testirani,« je ekipa obvestila javnost v sredo zjutraj.

Prejšnji članekPrva etapa v Burgosu pripadla Grossschartnerju
Naslednji članekFernando Gaviria najmočnejši v zaključnem šprintu