Včerajšnja etapa terjala novo žrtev, Giro zapušča tudi Giulio Ciccone

Kaj lahko se zgodi, da bomo ob koncu dirke 17. etapo označili kot eno ključnih. Na njej je znake slabosti prvič pokazal Egan Bernal, skupinski padec na spustu pa je iz dirke izločil nekaj velikih imen. Prvi je odstop oznanil Remco Evenepoel, sedaj pa je s kolesa sestopil tudi Giulio Ciccone.

Če odstop Remca Evenepoela (Deceuninck-Quick Step) na skupno razvrstitev prav velikih posledic ni imel, pa je veliko bolj vpliven odstop Giulia Cicconeja (Trek-Segafredo). Italijan je bil pred včerajšnjo etapo na visokem šestem mestu, zaradi padca pa nato izgubil štiri mesta in zdrsnil na deseto mesto.

Uvrstitev v prvo deseterico bi bila za Italijana velik uspeh, saj na dirko prvotno ni prišel kot kapetan. Prav tako do sedaj v skupni razvrstitvi še ni posegel višje od 16. mesta.

Včerajšnji padec je zasedbo Trek-Segafreda močno prizadel. Na tleh sta se poleg Cicconeja znašla še Vincenzo Nibali in Amanuel Ghebreigzabhier, a najslabše jo je odnesel prav Ciccone, ki je dobil močan udarec v ledveni del hrbta.

Trojica je sicer uspela priti do cilja, a si nabrala ogromen zaostanek. Kljub temu so v moštvu danes zjutraj naznanili, da bodo vsi trije kolesarji prisotni na štartu in bodo nadaljevali z dirko. No, le nekaj ur kasneje pa so sporočili, da stanje Cicconeja ni primerno za nadaljevanje.

»Na žalost Giulia ne bo na štartu etape. Kljub težki noči z rahlo vročino je prišel na podpis štartne liste. A po nadaljnjih pregledih s strani zdravnika smo se zaradi njegovega slabega stanja odločili, da ga izločimo iz dirke in tako obvarujemo njegovo zdravje,« so zapisali pri Trek-Segafredu.

Najvišje uvrščeni kolesar Trek-Segafreda tako postaja Vincenzo Nibali, ki na 20. mestu zaostaja že ogromnih 45 minut. V prihodnjih dneh člane ameriškega tako lahko pričakujemo v številnih pobegih, s katerimi si bodo skušali priboriti etapno zmago in tako vsaj malo zakrpati rane po za zdaj skromni Dirki po Italiji.

Prejšnji članekNizozemska bo leta 2022 gostila štart Dirke po Španiji
Naslednji članekAlberto Bettiol s samostojno akcijo do prve etapne zmage na Grand Touru