V hišni preiskavi direktorja Jumba našli ‘tone gotovine’

Hišna preiskava, ki jo je davčna policija septembra opravila pri že odstavljenem direktorju Jumba, dobiva prve orise. Po poročanju nizozemskih medijev naj bi bilo v domovanju Fritsa Van Eerda najdenih več sto tisoč evrov gotovine.

Sedaj že nekdanji prvi mož trgovinske verige Jumbo Frits Van Eerd bo moral pojasnjevati izvor ogromnih količin gotovine, ki so jih našli v njegovem domovanju. Davčna policija je zapisala, da so ob preiskavi ‘našli na tone gotovine’, kar naj bi dokazovalo Nizozemčevo vpletenost v pranje denarja.

Preiskava še zdaleč ni končana. Preiskovalci za zdaj denarja še niso dokončno povezali s kriminalnim dejanjem, saj njegovega izvora še niso uspeli potrditi. Prav tako odvetnik Fritsa Van Eerda javnosti ne želi razkriti ali je njegova stranka preiskovalcem pojasnila od kod mu toliko gotovine.

Frits Van Eerd je bil preiskan zaradi suma pranja denarja in utaje davkov v poslovanju z avtomobili. Sicer ni glavni osumljenec preiskave, ta ‘čast’ pripada Theu E., s katerim je Van Eerd v preteklosti sklepal posle.

Van Eerd je po preiskavi že zapustil mesto direktorja Jumba. Podjetje se je takoj distanciralo od dogodkov in pojasnilo, da je preiskava usmerjena v Van Eerda kot posameznika in ne kot direktorja Jumba. Mesto na čelu podjetja je zasedel Ton van Veen, ki prav tako poudarja, da Jumbo v preiskavi ni udeležen.

Kakšni bodo vplivi na kolesarsko ekipo Jumbo-Visma, bo povedal čas. Preiskava se namreč osredotoča tudi na sponzorske pogodbe Jumba, a za zdaj so pod drobnogledom le sponzorstva motošporta.

Prejšnji članekKarma na delu: Kolesar odrinil kolesarja in sam pristal na tleh
Naslednji članekJay Vine nadaljuje kolesarske sanje, postal je novi član UAE Emirates