URADNO: Marc Hirschi je novi član UAE Emiratesov

Kmalu po tem, ko je Marc Hirschi predčasno prekinil pogodbo z DSM-jem, so na dan prišle govorice, da se bo Švicar preselil k UAE Emirates. Sedaj so govorice postale resničnost, 22-letnik je namreč z arabskim moštvom sklenil 3-letno pogodbo.

Hirschi je svoje ime na kolesarski zemljevid postavil v pretekli sezoni, ko je navduševal v dresu Sunweba. Na Dirki po Franciji si je privozil etapno zmago, v srca kolesarskih navdušencev pa prišel predvsem zaradi napadalnega sloga vožnje. Kasneje si je priboril še zmago na Valonski puščici in sezono končal z drugim mestom na Liege-Bastogne-Liege.

Izjemne predstave so Švicarja naredile enega najbolj zanimivih kolesarjev v karavani. Številna moštva so se ogrevala za podpis 22-letnika, a je imel ta še vedno aktivno pogodbo z DSM-jem. Ko sta nemško moštvo in Hirschi sporazumno prekinila sodelovanje, so najbolj mamljivo ponudbo predstavili pri UAE Emirates.

»Najprej bi se rad zahvalil prejšnji ekipi za vse, kar so naredili zame v preteklih treh letih. Vesel sem, da sedaj lahko povem, da se pridružujem UAE Emirates. Nad prestopom sem zelo navdušen,« je v prvi izjavi povedal švicarski mladenič.

»Z ekipo imamo isti pristop in iste cilje. Ekipa UAE se premika v pravo smer in je v preteklih letih močno zrasla. Veselim se koristi, ki jih bo prinesla dinamika, tako za ekipo kot razvoj moje kariere.«

»Svojo pozornost bom sedaj posvetil pripravljalnemu taboru in spoznavanju z vsemi člani moštva. Sploh prvič bom obiskal Združene arabske emirate, tako da se veselim raziskovanja države.«

Marc Hirschi bo v novem moštvu združil moči z našim asom Tadejem Pogačarjem. Glede na videno v pretekli sezoni bo dvojica sodelovala predvsem na ardenskih klasikah, Švicar pa bo visoko meril tudi na tlakovanih klasikah. Slednje bodo sicer pripadle Matteu Trentinu in Alexandru Kristoffu, a Hirschi bo ekipi zagotovo dvignil možnosti za zmago.

Švicarja so, ob prvih špekulacijah o odhodu k UAE Emirates, mnogi povezovali z vlogo superpomočnika Pogačarju na Dirki po Franciji. Čeprav ima Hirschi izjemne kolesarske predispozicije, pa je tip kolesarja, ki na etapnih dirkah skrbi za napade od daleč. Verjetno bomo lahko le redko videli Hirschija ob Pogačarju v zaključku etape, saj bo njegova vloga v moštvu nekoliko drugačna. Prav lahko se zgodi, da Švicar sploh ne bo potoval na Tour.  

Prejšnji članekRoglič in druščina si bodo sami čistili hotelske sobe
Naslednji članekTom Dumoulin se bo spomladi osredotočil na enodnevne klasike