Marc Hirschi nepričakovano zapušča ekipo DSM

Kot strela z jasnega je udarila novica, da Marc Hirschi in DSM prekinjata sodelovanje. Švicarski kolesar je imel z ekipo pogodbo podpisano do konca letošnje sezone, a sta se strani dogovorili za sporazumno prekinitev.

»DSM je dosegel dogovor s kolesarjem Marcom Hirschijem, da prekine trenutno pogodbo o zaposlitvi pred originalnim datumom prekinitve 31. decembra 2021. Dogovorjeno je bilo, da se pogodba prekine s takojšnjim učinkom, nadaljnjih komentarjev pa ekipa ne bo podajala,« so zapisali pri nemški ekipi.

»Ekipa DSM želi Marcu Hirschiju vse dobro v nadaljevanju kariere in se mu želi zahvaliti za vse, kar je prispeval ekipi,« so še dodali.

Hirschi je kolesarsko javnost nase opozoril na letošnji Dirki po Franciji, ko si je privozil zmago na 12. etapi, v Parizu pa bil razglašen za najbolj borbenega kolesarja dirke. Dobro formo je prenesel tudi v nadaljevanje sezone. V Imoli je najprej zasedel tretje mesto na svetovnem prvenstvu, tri dni kasneje pa se veselil prestižne zmage na Valonski puščici. Sezono je končal še z enim dobrim rezultatom, do drugega mesta je prišel na spomeniku Liege-Bastogne-Liege.  

Švicar je z odločitvijo o odhodu presenetil prav vse. Predčasne prekinitve pogodbe v ekipi Iwana Spekenbrinka sicer niso prav redke, v preteklosti so se za enako potezo kot Hirschi odločili že nekateri zvezdniki moštva, med njimi Tom Dumoulin, Michael Matthews, Marcel Kittel in Warren Barguil.

Hircshi za zdaj še ni oznanil, kje bo nadaljeval kariero. Najglasneje se ga povezuje s prestopom v UAE Emirates, kjer bi združil moči z našim Tadejem Pogačarjem, a do uradne potrditve še ni prišlo.

Prejšnji članekTrije kolesarji v tednu dni postali očetje
Naslednji članekKoliko sponzorjev na dresu je preveč? Odgovor iščejo pri Androni Giacottoli-Sidermecu