UAE Emirates ne popuščajo, podaljšal še Ulissi

Potem ko so pred tednom dni podaljšali sodelovanje s Tadejem Pogačarjem, so danes iz arabske ekipe sporočili, da jim je podaljšano zvestobo obljubil tudi Diego Ulissi. Italijan je podaljšal do leta 2022.

Tridesetletnik je v svoji desetletje trajajoči karieri zbral že nekaj vidnih rezultatov. Na svojem računu ima kar šest etapnih zmag z Gira, zmago na dirki Milano-Torino in Giro dell’Emilia, dvakrat pa je tudi slavil skupno zmago na dirki po Sloveniji.

Letošnjo sezono je začel s končnim drugim mestom na Touru Down Under, kjer je zaostal le za Richiem Portom. Mesec dni kasneje je vozil še na domači dirki ekipe UAE Touru. Tam je nastopal v vlogi pomočnika našemu Tadeju Pogačarju in mu pomagal do zmage na peti etapi.

Mauro Gianetti, direktor ekipe:  »Diego je izjemno pomemben člen naše ekipe. Pokazal je neverjetno konsistentnost nastopov na najvišjem nivoju in se v tem pogledu izkazal za zelo zanesljivega kolesarja. Na kolesu kot tudi z njega dokazuje, da je dober vodja, kar je pomembno za ekipno okolje in rast ekipe kot celote.«

Diego Ulissi: »Zelo sem zadovoljen s podaljšanjem pogodbe. Že leta sem del te ekipe, ki je postala moja druga družina. Veselim se nadaljnjega sodelovanja in ustvarjanja projektov z ekipo UAE Emirates. Skupaj dobro sodelujemo, kar potrjujejo tudi rezultati zadnjih let. Želim se zahvaliti Mauru Gianettiju in Matxinu (Fernandezu, generalnemu direktorju ekipe; op. p.), da sta vedno verjela vame in celotnemu osebju, ki mi omogoča, da se vedno izkažem po najboljših močeh

Prejšnji članekNibali: »Pogrešam Giro«
Naslednji članekLance Armstrong dobiva nov dokumentarec