Pogačar podaljšal do leta 2024

Tadej Pogačar je podpisal novo dolgoletno pogodbo z ekipo UAE Emirates. Ta ga veže do leta 2024. Čeprav mu iztek pogodbe še ni grozil, si pri arabski ekipi ne želijo presenečenja in morebitnega odhoda prvega zvezdnika ekipe.

»Zadovoljen sem s podaljšanjem sodelovanja z UAE Emirates. Pri njih sem postal profesionalec, tu se počutim dobro. Verjamem v ekipo in želim si biti del ambicioznega načrta. Naslednjih pet let bo ključnih za ekipo in mojo kariero, upam, da bodo plodna za obe strani,« je misli strnil Pogačar.

Najboljši slovenski mladi kolesar je v lanski sezoni začel meteorski vzpon v sam vrh svetovnega kolesarstva. Prvo zmago je zabeležil na Portugalskem, tri mesece kasneje pa širšo javnost prvič opozoril nase z zmago na dirki po Kaliforniji. Sledil je naslov državnega prvaka v vožnji na čas ter vrhunec sezone – tri etapne zmage in končno tretje mesto na Vuelti.

Tudi v letošnji kratki sezoni je že dosegal vrhunske rezultate. Na prvi dirki sezone – dirki po Valencii – se je podpisal pod dve etapni zmagi in na koncu pokoril vso konkurenco. Nastopil je tudi na UAE Touru, kjer je moral priznati premoč Adamu Yatesu in se zadovoljiti s končnim drugim mestom.

Mauro Gianetti, direktor ekipe, se zaveda, kakšen dragulj predstavlja Slovenec: »Pogačar predstavlja tip kolesarja, ki si ga želi vsaka ekipa: talent z veliko željo po vsakodnevnem učenju. Vrline, ki ga bodo popeljale na vrh kolesarskega sveta. Tadej je prepričal vse – ne le z rezultati, ampak tudi z odnosom. Ostalo je bilo le vprašanje papirologije

Prejšnji članekKviz: Slovenci v World Tour ekipah
Naslednji članekBernal: »Ne bom se žrtvoval za Frooma in Thomasa.«