Tudi Peter Sagan zapušča Dirko po Franciji

Vsak dan je v glavnini Dirke po Franciji manj kolesarjev. Včerajšnja etapa preko Mont Ventouxa je dodobra zredčila vrste, pred današnjo etapo pa je svoj odstop oznanil tudi Peter Sagan.

Slovaški zvezdnik se je na letošnji dirki že večkrat znašel na tleh, kar je tudi njegov razlog za odhod z dirke. Bolečine v kolenu so bile prehude, da bi lahko začel 12. etapo, kjer bi se uvrščal v ožji krog favoritov za etapno zmago.

»Žal mi je, da ne bom nadaljeval z Dirko po Franciji. Posledice prvega padca, ki sem ga doživel v prvi etapi, so prehude. Dva dni nazaj sem s kolenom ponovno zadel v krmilo, zato ne morem iti ponovno na kolo. Rad bi se zahvalil za vso podporo, upam, da se čim prej pozdravim. Vidimo se na olimpijskih igrah,« je povedal Sagan.

Slovak je še eden v vrsti kolesarjev, ki predčasno zapuščajo dirko. Do sedaj je nastope sklenilo že 29 kolesarjev, nekateri zaradi poškodb, drugi zaradi priprave na olimpijske igre.

Peter Sagan je najverjetneje že odpeljal zadnjo etapo Dirke po Franciji v dresu Bore-hansgrohe, saj se po koncu sezone najverjetneje seli v novo moštvo. Po poročanjih zanesljivih virov je že vse pripravljeno za podpis pogodbe z TotalEnergiesom, uradno naj bi bil dogovor sklenjen po koncu Toura.

Prejšnji članekTadej Pogačar: »Malce sem popustil in skušal sem najti svoj ritem«
Naslednji članekLuka Mezgec do petega mesta, zmaga v roke Nilsa Politta