Vse pripravljeno za selitev Petra Sagana, čaka se le še podpis

Peter Sagan po koncu sezone zapušča vrste Bore-hansgrohe, saj mu v nemškem moštvu ne nameravajo podaljšati izjemno drage pogodbe. Kje bo nadaljeval svojo športno pot, je vprašanje, ki se poraja že kar nekaj časa, sedaj pa se zdi, da je končna destinacija le izbrana.

Peter Sagan je že vrsto let najbolje plačan kolesar v glavnini. Svojo plačo si prisluži z odmevnimi rezultati ter zvezdniškim statusom v glavnini, ki ga sponzorji s pridom izkoriščajo. V zadnjih dveh sezonah je rezultatska krivulja nekoliko upadla, a zvezdništvo je še zmeraj prisotno, zato si ga v svojem moštvu želijo mnoge ekipe.

A velik problem pri sprejemu Petra Sagana v svojo ekipo predstavljajo njegovi neverjetni prestopni pogoji. Zaradi njih je zanimanje opustilo moštvo Deceuninck-Quick Step, ki bi po odhodu Sama Bennetta in renesansi Marka Cavendisha lahko predstavljalo idealno destinacijo za Sagana.

Nizozemski časnik Wielerflits sedaj poroča, da naj bi se Peter Sagan dogovorili za prestop k TotalEnergies, nedavno znano pod imenom Total Direct Energie. Francoska zasedba ima prokontinentalni status, tako da bi Sagan stopil stopničko nižje, a podobno kot Naira Quintano pri Arkei Samsic, bi ga verjetno lahko videli na vseh največjih dirkah.

Enaintridesetletnik naj bi s seboj pripeljal tudi celotno spremstvo, ki vsebuje Daniela Ossa, Macieja Bodnarja, Erika Baško in brata Juraja Sagana.

Daniel Oss je eden izmed članov “ekipe Sagan”, ki se vselej seli s Slovakom. (vir: twitter)

Prestop trenutno še ni uradno potrjen, pogodbo naj bi podpisali po koncu Dirke po Franciji. »Še vedno čakamo na podpis vseh udeležencev,« je povedal direktor francoske ekipe Jean-Rene Bernaudeau, ki je prepričan, da bo do prestopa prišlo.

Sagan že vrsto let sodeluje tudi s proizvajalcem koles Specialized, ki je Slovaku obljubil še nadaljnjo zvestobo. Ob prestopu 31-letnika bo TotalEnergies tako zamenjal proizvajalca koles, dosedanjo italijansko znamko Wilier bo nadomestil ameriški Specialized.

Specialized bi v prihodnji sezoni tako s kolesi zalagal tri moštva. Še naprej bo ostal zvest Bori-hansgrohe in Deceuninck-Quick Stepu, v portfolio pa bo dodal še TotalEnergies.

Prejšnji članekDvakrat na Mont Ventoux, a zmago bodo lovili najboljši na spustu
Naslednji članekPogačar pokazal, da je le človek; do velike zmage Wout van Aert