Steven Kruijswijk zapušča Dirko po Italiji

Virusna slika Dirke po Italiji se iz dneva v dan slabša in postavlja se vprašanje, ali se bo sploh pripeljala do Milana. Danes se na štartu dirke ne bo pojavil Steven Kruijswijk, pri katerem so odkrili okužbo s COVID-19. Prav tako je dirko zapustila celotna ekipa Mitchelton-Scotta.

Iz vrst Jumbo-Visme so sporočili, da so pri kapetanu ekipe Kruijswijku odkrili okužbo s koronavirusom, zato ga ne bo na štartu današnje desete etape. Okužba je bila odkrita včeraj, ko je imela karavana prost dan.

Po odkritju okužbe so se ponovno testirali vsi člani nizozemskega moštva, tako da so včeraj opravili kar dve testiranji. Prav vsi rezultati so bili negativni, tako da lahko preostanek ekipe nemoteno nadaljuje z dirko.

Kruijswijk je presenečen nad okužbo, saj je njegovo zdravstveno stanje dobro, prav tako ni kazal nobenih znakov okužbe. »V ekipi sprejemamo številne ukrepe za preprečitev okužbe. Počutim se zdravo. Ne morem verjeti, da sem se okužil. Zelo sem razočaran nad novico. Žal mi je, da moram Giro zapustiti na tak način.«

Kruijswijk je bil pred današnjo etapo na enajstem mestu v skupnem seštevku. Za rožnato majico je zaostajal minuto in 24 sekund. Jumbo-Visma bo v prihodnjih dneh lovila etapne zmage, saj resnega kandidata za skupno razvrstitev nimajo več.

Okužen tudi Matthews

Iz ekipe Sunweba so pred začetkom današnje etape sporočili, da je tudi Michael Matthews okužen s koronavirusom in tako zapušča dirko. Avstralec, tako kot vsi kolesarji do sedaj, ne kaže znakov okužbe in se počuti dobro.

Ekipi Sunweba gre na letošnji Dirki po Italiji zelo dobro, svojega kapetana Wilca Kelderman imajo trenutno na drugem mestu v skupni razvrstitvi. Nizozemec redko dobi priložnost za naskakovanje skupne zmage, zato upa, da dirke ne zaključi predčasno. V moštvu Sunweba ostali kolesarji niso pozitivni, a kot smo že vajeni, se okužba lahko pokaže tudi z zamikom.

Izločena tudi celotna ekipa Mitchelton-Scotta

V soboto je Giro kot prvi zaradi okužbe zapustil Simon Yates, včeraj pa so pozitivne teste odkrili še pri štirih ostalih članih moštva. Virus se torej v ekipi širi še naprej, zato so se pri avstralskem moštvu odločili za izločitev z dirke. Celotno moštvo je tako zapustilo Giro in bo naslednje dni preživelo v samoizolaciji.

Mitchelton-Scott je sicer po izgubi Yatesa skušal reševati dirko z lovom na etapne zmage, a priložnosti niso izkoristili. V ekipi je sicer ostalo le še pet kolesarjev.

V prihodnjih dneh žal lahko pričakujemo nove okužbe v karavani, saj je virus zakorakal v mehurček dirke. Zdi se, da bi bil potreben pravi mali čudež, da se dirka konča v Milanu, tako kot je zamišljeno.

Prejšnji članekZmagovalni post – kdo najdlje čaka na zmago?
Naslednji članekSagan po več kot letu dni le prišel do zmage