Yates zaradi okužbe zapušča Dirko po Italiji

Iz ekipe Mitchelton-Scott so sporočili, da Simon Yates ne bo začel osme etape Dirke po Italiji. Razlog za odstop je pozitivno testiranje na COVID-19. Avstralsko moštvo tako ostaja brez svojega kapetana in se bo v prihodnjih dneh najverjetneje podalo v lov na etapne zmage.

Yates naj bi razvil mile simptome okužbe po koncu včerajšnje sedme etape. Zdravniška ekipa ga je nemudoma poslala na testiranje, ki je pokazalo okužbo z virusom. Yates se je že samoizoliral, preostanek ekipe, ki se je tudi testiral, pa bo nemoteno nadaljeval z dirko.

»Simon je v petek zvečer razvil zelo blage simptome, ki smo jih odkrili med rutinskim merjenjem temperature. To kolesarjem merimo trikrat dnevno,« je povedal ekipni zdravnik Matteo Beltemacchi.

»V skladu s predpisi ekipe je bil samoizoliran v svoji sobi, kjer je bil nato tudi testiran. Simonovo zdravje je naša glavna skrb in k sreči njegovi simptomi ostajajo blagi. Želimo se zahvaliti RCS Sportu (organizatorju dirke, op. a.) za podporo in omogočeno hitro testiranje.«

Simon Yates je na dirko prišel kot eden glavnih favoritov za končno zmago, tik pred Girom je slavil na dirki Tirreno-Adriatico. Že v prvem tednu pa so se njegove sanje o zmagi porušile, v tretji etapi je na vzponu na Etno zaostal štiri minute in uničil možnosti za rožnato majico.

Prejšnji članekDemare še enkrat potrdil status najhitrejšega kolesarja na Giru
Naslednji članekDowsett s samostojnim pobegom do zmage