Primož Roglič izgubil še enega pomembnega pomočnika

Načrti Jumbo-Visme in Primoža Rogliča se rušijo iz dneva v dan. Pred odločilnima dvema tednoma, v katerih bi moral Slovenec topiti zaostanek za rdečo majico, je ostal brez dveh pomočnikov. Po Seppu Kussu sedaj v slovo maha še Edoardo Affini.

Iz tabora Jumbo-Visme so sporočili, da je Edoardo Affini zbolel in posledično zapustil dirko. Italijan je simptome bolezni občutil med drugim prostim dnem in v moštvu so sklenili, da ga iz preventivnih razlogov pošljejo z dirke.

Nizozemci ne razkrivajo, ali gre za okužbo s Covidom-19, ki v zadnjih dneh kroži po karavani.

Affini je tako ostal brez nastopa na zanj najpomembnejši etapi dirke. Kot izvrsten kronometrist si je želel dobrega rezultata v posamični vožnji na čas, a žal bo ostalo le pri želji.

Primož Roglič je tako ostal brez še enega pomočnika in ima okoli sebe sedaj le še pet moštvenih kolegov. Že pred deveto etapo je dirko zaradi bolezni zapustil morda celo najpomembnejši pomočnik Slovenca Sepp Kuss.

Jumbo-Visma in Roglič sta tako izgubila pomembna kolesarja v gorah kot tudi na ravnini. Naloge Affinija so bile namreč predvsem vezane na nadzorovanje glavnine na ravnini in lovljenje različnih pospeševanj tekmecev na bolj položnih delih trase.

Ravninske naloge bo moral v večini sedaj opravljati Rohan Dennis, ki mu bo na pomoč priskočil še Mike Teunissen. A slednji prav tako ni povsem 100-odstoten, a za zdaj ostaja na dirki. V gorah pa bo Roglič lahko računal na pomoč veterana Roberta Gesinka in mladih Sama Oomena ter Chrisa Harperja.

Prejšnji članekDirka po Španiji: Štartni časi vožnje na čas 10. etape
Naslednji članekRoglič odlično opravil svojo nalogo, a povečal zaostanek za neverjetnim Evenepoelom