Covid-19 redči glavnino, tudi Roglič ostal brez najpomembnejšega pomočnika

Deveta etapa Dirke po Španiji je razkrila, da je Remco Evenepoel trenutno najmočnejši kolesar v karavani. Tekmeci, vključno s Primožem Rogličem, bodo potrebovali pomoč ekipe, saj v boju ena na ena niso kos Belgijcu. A v glavnini žal kroži Covid-19, ki je z dirke poslal tudi Seppa Kussa, glavnega pomočnika Primoža Rogliča.

Devet kolesarjev je že zapustilo dirko zaradi okužbe s Covidom-19. Le štiri dni je karavana zdržala brez okužbe, pred peto etapo pa je kot prvi zaradi Covida-19 dirki v slovo pomahal Daan Hoole (Trek-Segafredo).

V naslednjih dneh so se okužbe le še nadaljevale. Posloviti so se morali Jaakko Hänninen, Andrea Vendrame (AG2R-Citroën), Jan Hirt (Intermarché-Wanty-Gobert), Anthony Delaplace (Arkéa Samsic) in Nikias Arndt ter Mark Donovan (DSM).

Pred zadnjo etapo podaljšanega prvega tedna pa se je okužba prikradla tudi v moštvi glavnih kandidatov za končno zmago. Najprej so iz vrst QuickStep-Alpha Vinyla sporočili, da mora dirko zapustiti Pieter Serry, eden glavnih pomočnikov Remca Evenepoela. Belgijec je tako izgubil pomembno moč v gorah, a že kasneje v etapi je dokazal, da delo lahko opravlja tudi sam.

Le nekaj minut po novici o odhodu Serryja, pa so se oglasili tudi iz vrst Jumbo-Visme. Sporočili so, da dirko zapušča Sepp Kuss, ki je prav tako staknil okužbo z nepriljubljenim virusom.

Primož Roglič je tako ostal brez glavnega gorskega pomočnika. Njegova odsotnost se je poznala že v zaključku devete etape, ko je na klancu Slovenec takoj ostal sam. A še veliko bolj se bo luknja, ki jo za seboj pušča Američan, poznala v nadaljevanju dirke, ko bodo na sporedu daljši vzponi, kjer je Kuss najmočnejši.

Covid-19 bo torej več kot očitno vplival na dirko in do določene mere tudi na končni rezultat. Le upamo lahko, da z dirke ne izloči tudi katerega izmed favoritov za končno zmago in tako odloča o končnem razpletu.

Prejšnji članekEvenepoel znova utrdil status najmočnejšega na dirki, Roglič izgubil 50 sekund
Naslednji članekKolesarski svet žaluje za Sulejem Kangangijem