Nizozemska bo leta 2022 gostila štart Dirke po Španiji

Po odpovedi v lanskem letu se je Nizozemska ponovno podala na pot organizacije začetka Dirke po Španiji. Leta 2022 bo dežela tulipanov gostila prve tri etape Vuelte, ki bodo enake, kot bi morale biti že lani.

Uvodne tri etape Vuelte bi morala Nizozemska gostiti že lani, a so organizatorji zaradi pandemije izločili vse etape, ki bi zapustile španski teritorij. Nizozemski del dirke je bil tako povsem odpovedan, zaradi česar je bila dirka dolga le 18 etap, medtem ko so portugalske etape organizatorji nadomestil na domačih tleh.

ASO, ki skrbi za organizacijo španskega kroga, je Nizozemsko vzel na prednostni seznam in ji novo možnost za gostitev dirke našel v najkrajšem možnem času. Letošnja trasa je že zarisana, začela se bo v Burgosu, zato je Nizozemski lahko gostitev pripadla šele prihodnje leto.

Celotna organizacija s strani Nizozemcev ostaja enaka, kot bi morala biti leta 2020. Izpeljali bodo prve tri etape dirke, pri čemer bo prva vožnja na čas, preostali dve pa bosta skladno z danostmi dežele ravninski, namenjeni šprinterjem.

Vse skupaj se bo začelo v Utrechtu, ki bo gostil celotno dogajanje prve etape, nato pa bo predstavljal še cilj druge etape, ki se bo začela v ‘s-Hertogenboschu. Tretji dan bodo kolesarji začeli in zaključili na jugu dežele v kraju Breda.

»Povratek na Nizozemsko, ki je glavna kolesarska dežela, je nekaj, kar smo si želeli zelo dolgo. Nizozemska je zagotovilo uspeha, kar se tiče organizacije in ne dvomim, da bomo kljub zapletenosti položaja zaradi trenutne situacije, uspeli dogodek izpeljati varno in uspešno,« je povedal direktor dirke Javier Guillen.

Nizozemska bo prihodnje leto že drugič gostila uvod v Dirko po Španiji. Prvič ji je ta čast pripadla leta 2009, ko so bile na severozahodu Evrope izpeljane kar štiri etape. Tedaj je po štirih etapah v tujini sledil dan počitka, česar se, zaradi dolgega potovanja, lahko nadejamo tudi prihodnje leto.

Prejšnji članekRemco Evenepoel po padcu zapušča Dirko po Italiji
Naslednji članekVčerajšnja etapa terjala novo žrtev, Giro zapušča tudi Giulio Ciccone