Miguel Angel Lopez zmagovalec Dirke po San Juanu

V Argentini se je s sedmo etapo končala Dirka po San Juanu. Pokal zmagovalca je ponosno v nebo dvignil Miguel Angel Lopez, ki je glavnino dela opravil v gorski peti etapi. Zadnja etapa je bila namenjena šprinterjev, med katerimi je bil zopet najhitrejši Sam Welsford.

Miguel Angel Lopez (Medellin) si ne bi mogel želeti boljšega začetka sezone, potem ko je preživljal dramatične zadnje tedne. Po odpustitvi iz Astane Qazaqstan je zatočišče našel v domači ekipi Medellin, ki mu bo le redko omogočala dirkanje z najboljšimi kolesarji sveta. Ta teden mu je in Superman je dokazal, da se brez težav kosa z njimi.

V zadnji etapi Lopez večjih težav z branjenjem skupne zmage ni imel. Nova ravninska etapa, ena izmed kar šestih na dirki, je postregla s skupinskim šprintom, Kolumbijec pa je moral zgolj zadržati svojo udobno prednost pred zasledovalci.

Zmage se je še drugi dan zapored veselil Sam Welsford (DSM), ki dokazuje svoj talent tudi na cesti, potem ko je prva leta kariere preživel na dirkališču. Tudi tokrat so mu morali čestitati precej bolj dokazani šprinterji, kot so Fabio Jakobsen (Soudal-QuickStep), Giacomo Nizzolo (Israel-Premier Tech) in Sam Bennett (Bora-hansgrohe).

Čeprav je šprinterjem pripadlo kar šest od sedmih etap, nihče v skupnem seštevku ni igral vidne vloge. Boj za zmagovalca se je namreč odvil na edini gorski etapi, kjer so šprinterji močno zaostali, na klancu pa so se udarili hribolazci.

Tedaj je zmago odnesel Miguel Angel Lopez pred Filippom Ganno (Ineos Grenadiers) in Sergiem Higuito (Bora-hansgrohe). Položaj na vodilnih treh mestih se do konca ni spremenil in vsi trije kolesarji so dirko končali na zmagovalnem odru.

Z dirko je precej razočaran Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep), ki je na gorski etapi storil napako s prehitrim napadom in zaostal. V zadnji etapi je znova poskusil presenetiti tekmece z napadom od daleč in kazalo mu je že zelo dobro. Privozil si je 30 sekund prednost, a so nato šprinterji z ekipami le pogasili požar. Evenepoel je bil ujet in moral se je zadovoljiti z le 7. mestom v skupnem seštevku.

Prejšnji članekZačenja se Saudi Tour, tudi z Luko Mezgecem
Naslednji članekVIDEO: Fabio Jakobsen v šprintu ‘odnesel’ telefon nespametnega gledalca