Matej Mohorič je že v domovini, na treninge se vrača prihodnji teden

Le nekaj dni po groznem padcu je Matej Mohorič že zapustil bolnišnico in se vrnil v domovino. Po besedah moštva je stanje Slovenca dobro in ga lahko že kmalu pričakujemo nazaj v karavani.

Matej Mohorič je v groznem padcu na 9. etapi Dirke po Italiji ušel hujšim poškodbam. Zaradi milejšega pretresa možganov je bil sicer prepeljan v bolnišnico, a bil nato po podrobnih pregledih izpuščen in v sredo je že pripotoval v domovino.

Odnesel jo je presenetljivo dobro, saj je padec na prvi pogled izgledal zelo hud. Pregledi so razkrili, da s Slovencem ni nič hujšega. Utrpel je milejši pretres možganov in pridelal nekaj modric, a kosti so začuda ostale cele.

Iz moštva Bahrain Victorious so sporočili, da v sodelovanju z opremljevalcem koles Merido preiskujejo nesrečo in skušajo ugotoviti, kaj je povzročilo padec. To je sicer standardni protokol po padcu članov moštva.

Mohorič je sedaj tudi prvič bolj podrobno opisal svoje dojemanje padca: »V ovinek smo vstopili z visoko hitrostjo. Moja dirkaška linija ni bila najboljša, saj nisem izkoristil celotnega cestišča. Nameraval sem prehiteti Gina [Maderja] in ob izhodu preiti v ospredje. Ovinek me je presenetil, saj je bil bližje, kot sem pričakoval. Zaradi visoke hitrosti sem izgubil oprijem na zadnjem kolesu. Uspel sem ujeti ravnotežje, a zato končal zelo blizu levega roba ovinka.«

»Navadno v takem primeru ne bi padel, a sem z levim pedalom zadel v robnik. Moje kolo se je postavilo povsem postrani in robnik sem zadel s sprednjim kolesom. Na srečo je kolo prevzelo vso energijo, saj so se zlomile vilice, zaradi česar sem jo odnesel le z manjšimi modricami in blagim pretresom možganov.«

»Po padcu sem čutil nekaj bolečin in dvig adrenalina, a sedaj se počutim dobro in bom v enem tednu že nazaj na treningih, ko opravim vse protokole UCI-ja. Takšni padci vselej pokažejo, kako pomembno je nošenje čelade. Rad bi se zahvalil partnerju Rudy Project, saj mi je čelada rešila življenje,« je še dodal.

Prejšnji članekAndrea Vendrame najmočnejši med ubežniki, dirko zapustilo kar šest kolesarjev
Naslednji članekSepp Kuss izpušča olimpijske igre, osredotočil se bo na Tour in Vuelto