Matej Mohorič po hudem padcu v reševalnem vozilu končuje Dirko po Italiji

Matej Mohorič je danes sodeloval v begu, a nato na spustu s prvega kategoriziranega vzpona zadel robnik in grdo padel. Slovenec je bil z reševalnim vozilom prepeljan v bolnišnico in tako končuje z nastopi na Dirki po Italiji.

Bahrain Victorious je danes zelo dobro otvoril dirko in uspel v beg spraviti tri svoje kolesarje. Matej Mohorič je upal na etapni uspeh, Gino Mader je odšel v lov na točke gorskih ciljev, Damiano Caruso pa se je skušal v skupnem seštevku preseliti višje.

Ubežna skupina si je privozila 20 sekund prednosti, ko se je cesta začela spuščati v dolino. Na dolgem spustu je v nekem trenutku na čelo prišel tudi Matej Mohorič, ki velja za izjemnega spustaša.

Na žalost je danes na enem izmed ovinkov izbral napačno linijo in moral močneje zavreti. Zadnje kolo mu je začelo drseti in boj za ravnotežje se je začel. Sprva je ostal na kolesu, nato pa je z zadnjim kolesom zadel robnik na notranji strani ovinka in katapultiralo ga je preko krmila.

Mohorič je še vpet v pedala naredil salto na kolesu in z glavo močno trčil v tla. Ob trku so se vilice kolesa celo odlomile od okvirja kolesa, kar nazorno govori o moči udarca. Mohorič se je po padcu nemudoma pobral, mehanik mu je celo ponudil novo kolo, ki ga je sprva želel zajahati, a nato so posledice udarca začele igrati svojo vlogo.

Gorazd Štangelj, športni direktor moštva, je bil ob Mateju, ki se je usedel na rob cestišča in bil vidno zmeden. Jasno je bilo, da je z etapo in dirko za Mohoriča konec. Kmalu so bili ob njem reševalci, ki so ga premaknili na nosila in mu okoli vratu namestili opornico. Z reševalnim vozilom so ga nato prepeljali v bolnišnico.

Po prvih podatkih ekipnega zdravnika je Mohorič utrpel pretres možganov, a ostal pri zavesti. V bolnišnici v Avezzanu bo prestal radiološke preglede, zdravniki pa ga bodo v ustanovi zadržali vsaj eno noč.

Mateju želimo vse dobro in upamo, da se kmalu vrne na kolo!

Prejšnji članekVincenzo Nibali predaja vlogo kapetana moštvenemu kolegu
Naslednji članekEtapa in rožnata majica v roke Egana Bernala; Mohorič končal z dirko