Marko Kump zaključuje tekmovalno kariero

Marko Kump je presenetil kolesarsko javnost in napovedal slovo od tekmovalne kariere. Eden najboljših kolesarjev v zgodovini novomeškega kluba bo sicer še naprej član ekipe, v novi sezoni se bo preizkusil v vlogi športnega direktorja.

Zasedba Adrie Mobil bo v prihajajoči sezoni dodobra premešana. Nedavno je svojo športno pot sklenil eden najboljših kolesarjev za etapne dirke Radoslav Rogina, sedaj pa je upokojitev naznanil še najboljši šprinter ekipe Marko Kump.

»Dolenjska puščica« je v vrstah Adrie Mobil preživel kar osem sezon. Tam je leta 2007 prestopil med profesionalce, kasneje večkrat odšel v tujino, a se vselej vrnil v domače okolje. Zadnji dve leti je zopet nosil rdeče modri dres Adrie.

Novomeščan velja za enega najboljših kolesarjev v zgodovini Adrie Mobil. V svoji dolgoletni karieri si je privozil 17 profesionalnih zmag pod okriljem UCI-ja. Slovencem bosta v spominu ostali predvsem etapni zmagi na Dirki po Sloveniji, ki ju je dosegel leta 2009 in 2015. Največje uspehe je Kump sicer dosegal na Kitajskem, kjer si je leta 2015 in 2016 na dirki okoli jezera Qinghai privozil sedem etapnih zmag.

»V karieri vsakega športnika pride čas, ko se je potrebno odločiti za naslednji korak. Kolesarstvo je del mojega življenja, odkar pomnim, okusil sem vse kategorije tega športa. Bil sem v največjih ekipah sveta in videl, kakšen je bil moj domet. Bilo je veliko težkih trenutkov, a mi bodo v spominu ostali le tisti najlepši, večino pa sem doživel v dresu domačega kluba,« je ob slovesu od tekmovalne kariere povedal Kump.

»Svojo tekmovalno kariero zaključujem, kot sem jo začel – v dresu Adrie Mobila. Izjemno hvaležen sem tako kolesarjem kot osebju, ki so mi na športni poti stali ob strani in brez katerih bi bilo teh lepih spominov bistveno manj.«

Kot že omenjeno, bo Kump ostal del moštva še naprej. Zavzel bo vlogo športnega direktorja. »S polno mero zagona in motivacije prevzemam novo vlogo, delo športnega direktorja. Verjamem, da lahko s svojimi izkušnjami, ki sem jih nabral v minulih dvajsetih letih, pomagam fantom na njihovi športni poti. Priprave na novo sezono so že v polnem zamahu, skupaj pa bomo še močnejši,« je še dodal 32-letnik.

Prejšnji članekSepp Kuss se spogleduje z vodenjem ekipe na Vuelti
Naslednji članekBodo kolesarji v novi sezoni postavljeni pred veliko dilemo?