Mark Cavendish se še lahko kosa z najboljšimi in trka na vrata Dirke po Franciji

Mark Cavendish po povratku v Deceuninck-Quick Step doživlja drugo pomlad. V Belgiji se je podpisal že pod peto zmago v sezoni, prvič letos pa jo je dosegel v odmevni šprinterski konkurenci.

V Belgiji se je danes zaključil Baloise Belgium Tour, ki je pripadel Remcu Evenepoelu (Deceuninck-Quick Step), a veliko več pozornosti je požela šprinterska zmaga njegovega moštvenega kolega Marka Cavendisha (Deceuninck-Quick Step).

Britanski zvezdnik je po zadnjih štirih letih težav letos končno našel občutke, ki so ga krasili v preteklosti in ga naredili enega najboljših šprinterjev svoje generacije. Svoj zmagovalni račun je letos odprl na Dirki po Turčiji, kjer je slavil kar štirikrat, a tedaj je bila konkurenca, z nekaterimi izjemami, dokaj šibka

Tokrat je v Belgiji naletel na veliko bolj zveneča imena. Na dirko so dopotovali šprinterji, kot so Pascal Ackermann, Dylan Groenewegen, Tim Merlier, Caleb Ewan, Giacomo Nizzolo, Nacer Bouhanni in Bryan Coquard.

Zadnje tri etape dirke so bile namenjene šprinterjem, a na prvih dveh, ki ju je dobil Caleb Ewan (Lotto Soudal), Cavendisha ni bilo niti blizu vrha, saj je bil uvodni del etape zanj prezahteven. Zadnji dan je bila trasa povsem ravna in Britanec je to izkoristil. V dolgem šprintu je dolgo časa vztrajal na vetru, a premogel dovolj moči, da si je privozil peto zmago v sezoni.

Dobra forma, ki jo Britanec kaže v tem delu sezone, je porodila vprašanje, ali ga lahko ponovno vidimo na Dirki po Franciji, kjer bi lovil rekordno znamko osvojenih etap Eddy Merckx. »Bomo videli,« je v cilju odgovoril Mark Cavenedish.

Deceuninck-Quick Step na Dirko po Franciji namerava poslati Sama Bennetta, ki je lani z osvojitvijo zelene majice potrdil naziv enega najboljših šprinterjev karavane. A Irec ima veliko težav s poškodbo kolena, zaradi katere ga že vse od začetka maja nismo videli dirkati. Kakšno je njegovo stanje vedo le v moštvu, a prav lahko se zgodi, da bo moral Bennett nastop odpovedati. V tem primeru bi bil ena možnih menjav tudi Cavendish.

»V ekipi imamo v Samu Bennettu aktualnega zmagovalca v točkovanju za zeleno majico. Mislim, da je prav, da najprej vidimo, kako bo z njim, preden razmišljamo o čem drugem,« je sedmi sili zaupal 36-letni Britanec.

Prejšnji članekRichard Carapaz pred Tourom prikazal izjemno formo, veseli se zmage na Dirki po Švici
Naslednji članekNa Dirki po Franciji bomo ponovno videli Ineosov gorski vlak