Komenda v pričakovanju zvezdniške zasedbe

V petek, 19. junija, se bo v poslovni coni Komenda odvil 2. pokal Tadeja Pogačarja in VN Plastike Virant. Po 1,1 kilometra dolgem krogu se bodo kot prvi vozili amaterski tekmovalci, osrednji dogodek pa bo predstavljala moška elite dirka.

Po lanski uspešni izvedbi premiernega pokala Tadeja Pogačarja bo letos prav ta dirka odprla nadaljevanje slovenske dirkaške sezone. Gre za kriterij, torej vožnjo v krogu. Ta bo dolg 1100 metrov.

Zmagovalc dirke ne bo tisti (razen na amaterski dirki), ki bo prvi prečkal ciljno črto, pač pa tisti, ki bo zbral največ točk na vmesnih šprintih. Vsak tretji krog bodo namreč na voljo šprinterske točke, ki bodo razdeljene po sistemu 5-3-2-1.

Lansko leto je slavil naš najboljši šprinter Luka Mezgec, gostitelj pokala Tadej Pogačar pa je skupaj z Janom Polancem dopolnil zmagovalni oder. Vse tri zvezdnike lanskoletne izvedbe bomo v Komendi lahko videli tudi letos. Prihajajo pa še številni drugi zvezdniki kolesarjenja.

UAE Emirati poleg Pogačarja in Polanca v ogenj pošiljajo še Marca Marcata in Oliviera Troiaja. Barve Mitchelton-Scotta bo kot edini branil Mezgec. Slovensko obarvana prihaja tudi ekipa Bahrain-McLarena. Nastopili bodo Jan Tratnik, Matej Mohorič, Luka Pibernik, Grega Bole, Domen Novak in Avstrijec Marco Haller.

Alessandro De Marchi bo predstavnik še ene World Tour ekipe – CCC-ja. Pričakujemo lahko tudi člana Totala Direct Energieja Niccola Bonifazija in mladega slovenskega upa Žiga Jermana, ki nastopa v razvojni ekipi Groupame-FDJ. Številčno zastopana bo tudi ekipa Adrie Mobil, ki v Komendo pošilja brata Per, Marka Kumpa in Gašperja Katrašnika.

Podrobnosti o poteku tekmovanja najdete tukaj.

Prejšnji članekIntervju z Janom Tratnikom, 2. del
Naslednji članekNiki Terpstra utrpel hudo poškodbo