Kolesarski svet se poklanja Davideju Rebellinu

Žalostna vest o smrti Davideja Rebellina je hitro zakrožila po kolesarskem svetu. Prav vsi žalujejo za Italijanom in se mu poklanjajo preko družbenih omrežij.

Kruta usoda do letos najstarejšega profesionalnega kolesarja je ožalostila marsikoga. Vsi se Davideja Rebellina spominjajo kot srčnega kolesarja, ki je življenje posvetil športu in v karavani vztrajal vse do 51 leta.

Svoje občudovanje italijanskega kolesarja so mnogi delili na družbenih omrežjih, kjer se mu je vsak poklonil na svoj način.

Medijska hiša Eurosport je kmalu po novici o smrti objavila videoposnetek najpomembnejših zmag Rebellina, med katerimi so Liege-Bastogne-Liege, tri zmage na Valonski puščici in Amstel Gold Race.

Kmalu so se na družbenih omrežjih oglasile tudi mnoge ekipe, ki so imele v preteklih letih tekmovati z ali proti Rebellinu.

Poklonili so se mu tudi nekdanji tekmeci, ki se radi spominjajo bojev z vztrajnim Italijanom. Še pretekli konec tedna so mnogi izmed njih v Monaku tekmovali z Rebellinom, nekaj dni kasneje pa srčnega 51-letnika ni več med nami.

PHILIPPE GILBERT

“Pred dnevi sva vozila najino zadnjo profesionalno dirko v Monaku in danes si nas zapustil in odšel med zvezde. Mislim na Françoise in tvojo družino. Zelo sem žalosten in pogrešal te bom, prijatelj. RIP.”

ALEJANDRO VALVERDE

“Moje iskreno sožalje družini in prijateljem Davideja Rebellina, profesionalnega kolega in dolgoletnega rivala. RIP.”

DAVIDE FORMOLO

AXEL MERCKX

Počivaj v miru, Davide. Spominjal se bom tvoje prijaznosti in strasti do športa, ki ga ljubimo vsi. Sožalje in moč njegovim najbližjim.”

DAVID LAPPARTIENT

Tragična novica o smrti nekdanjega italijanskega profesionalnega kolesarja Davideja Rebellina. Moje misli so v teh težkih trenutkih z njegovimi najbližjimi.”

Oglasili so se še številni drugi kolesarji. Prav vsi poudarjajo srčnost Rebellina in občudujejo njegovo predanost športu.

Prejšnji članekDavide Rebellin umrl po trku s tovornjakom
Naslednji članekBoj do zadnjega dne: Dirka po Franciji se bo leta 2024 končala v Nici z vožnjo na čas