Davide Rebellin umrl po trku s tovornjakom

Iz Italije prihaja žalostna vest o smrti Davideja Rebellina. Italijanskega kolesarja, ki je pred mesecem dni sklenil profesionalno, je med treningom zbil tovornjak. Rebellin je umrl na kraju nesreče.

Pri 51 letih je bil Davide Rebellin daleč najstarejši kolesar v profesionalni karavani. Letos je sklenil, da konča profesionalno kariero in začne normalno življenje.

Žal se je z njim usoda nesramno poigrala. Kot poroča časnik Il Gazzettino, je Rebellina med treningom v bližini Verone zbil tovornjak in Italijan je umrl na licu mesta. Voznik tovornjaka je nato pobegnil z mesta nesreče.

Policija za zdaj raziskuje dogodek in skuša najti očividce, ki bi pomagali razjasniti dogajanje v trenutku nesreče. Prav tako preiskovalci za zdaj vozniku tovornjaka dopuščajo kanček dvoma, saj obstaja možnost, da za trk ni vedel in je zato zapustil prizorišče.

Kolesarski svet se je zavil v črnino in se poklanja nesrečnemu Italijanu. Na družbenih omrežjih se je oglasil tudi selektor italijanske reprezentance Daniele Bennati, ki je najbolje povzel občutke vseh kolesarskih navdušencev: “Recite mi, da to ni res.

Davide Rebellin je v kolesarstvu pustil pomemben pečat. Svojo profesionalno kariero je začel že daljnega leta 1992 in v karavani vztrajal vse do letos. V karieri je zbral 62 zmag, med njimi tudi prestižne uspehe kot so Liege-Bastogne-Liege, Valonska Puščica, Tirreno-Adriatico in Pariz-Nica.

Italijanskega kolesarja smo lahko še letos spremljali tudi na naših cestah. Udeležil se je namreč VN Kranja, ki jo je končal na 18. mestu.

Davide, počivaj v miru!

Prejšnji članekTobias Foss le s težavo išče svoje mesto v ekipi Jumbo-Visme
Naslednji članekKolesarski svet se poklanja Davideju Rebellinu