Jonas Vingegaard in Primož Roglič želita, da bi Sepp Kuss dobil več priložnosti

Sepp Kuss je z zmago na Dirki po Španiji dokazal, da lahko zmaguje velike dirke. Tega se sedaj zavedajo vsi člani ekipe, vključno z Jonasom Vingegaardom in Primožem Rogličem, ki si želita, da bi Američan v prihodnje dobival več priložnosti.

Zmaga na Dirki po Španiji ne more biti slučajna. Ne glede na vse komentarje o podarjeni zmagi je jasno, da si jo je Sepp Kuss prislužil z odličnimi predstavami preko vseh treh tednov dirke.

Tega se zavedajo tudi vsi člani moštva, ki v 29-letniku (znova) vidijo kandidata za lov na skupne zmage.

Čeprav Kuss nikoli ne bo dosegel nivoja Primoža Rogliča in Jonasa Vingegaarda, je vseeno dokazal, da lahko dirka na skupno zmago. V prihodnje ga lahko večkrat pričakujemo v vlogi kapetana, predvsem na krajših etapnih dirkah, ki jih preostala zvezdnika ekipe ne nameravata voziti.

Sepp Kuss je dokazal, da lahko zmaguje največje dirke. (vir: X)

 Tako Roglič kot Vingegaard sta po koncu Dirke po Španiji poudarjala, da si želita Kussu ponuditi pogostejšo vlogo kapetana.

“Zmaga na Grand Touru ti spremeni kariero. Zelo sem vesel za Seppa, ki si zasluži zmago. Res sem vesel zanj. Je izjemen fant, ki si zasluži uspeha,” je povedal Vingegaard.

“Jasno je, da če si bo v prihodnje želel priložnosti, jo bo dobil. Upam, da si je bo želel, saj je odličen kolesar in si zasluži priložnost.”

“To sicer pomeni, da izgubim odličnega gorskega pomočnika, a Sepp si zasluži priložnost,” je še dodal Danec.

Jumbo-Visma ima novega aduta za etapne dirke. (vir: X)

Tudi Primož Roglič je vesel zmage njegovega zvestega oprode. S Kussom je prišel do vseh svojih zmag na tritedenskih dirkah, zaradi česar meni, da si Američan zasluži nagrado za leta zvestobe.

“Zelo, zelo sem vesel. Fantje poznamo Seppa. Je izjemno prijeten. Mislim, da je zmagal najboljši,” je povedal Roglič.

Sepp Kuss zmage ne jemlje za nekaj samoumevnega. Zaveda se, da sta se prvotna kapetana morala odpovedati zmagi, kar je za šampiona njunega kova težka poteza.

“Vem, kaj sta naredila zame. Vem, da kar sta žrtvovala za pomoč meni ni lahko, saj sta dva izmed najboljših kolesarjev na svetu.”

“To ni lahko, ko si vajen zmagovati največje dirke na svetu. Zelo sem hvaležen za vse, kar sta storila zame,” se je sotekmovalcema zahvalil orel iz Duranga.  

Prejšnji članekSepp Kuss po zgodovinski zmagi na Dirki po Španiji: “Živim sanje”
Naslednji članekRoglič potrdil nastop na Dirki po Lombardiji, kjer se bo udaril s Pogačarjem in Evenepoelom